Uitgelicht standaard

Sinterklaas heeft zijn hielen nog niet gelicht, of we mogen onszelf weer volledig in de kerstsferen onderdompelen. En dus is het tijd voor wat ouderwetse gezelligheid. Denk kerstkransen eten tot je erbij neervalt, Skyradio the Christmas Station fulltime op je radio, en aan de slag met je kerstmenu.

Kerst is wat mij betreft namelijk op kookgebied één van de meest overvolle periodes van het jaar. En dat betekent grasduinen door je collectie kookboeken tot je een ons weegt, op zoek naar de lekkerste en meest spectaculaire kerstgerechten. En heb je het meest geldige excuus om een bezoek te brengen aan alle exclusieve foodjuweliers van Amsterdam. Want wie wil er met kerst nou aan een Excellente tafel van Albert Heijn zitten?

Voor iedereen die zijn of haar kerstmenu nog moet invullen heb ik dit jaar dé tip: koop eens een kalkoen. En dan niet zo maar eentje, neeee, een beetje Amsterdamse foodie kiest de Kelly Bronze X-mas Turkey. De enige kalkoen die niet kan mislukken. Verkrijgbaar bij traiteur De Bijkeuken, vlakbij het Olympisch Stadion (een topzaak overigens, maar daarover later meer).

Kelly kalkoenen zijn ‘born to be wild’, waardoor ze een mooi vetlaagje krijgen en ze zichzelf dus in de oven bedruipen. Conclusie: geen omkijken meer naar én in de helft van de traditionele gaartijd klaar. Geen droge stukken vlees, maar kalkoenfilet om je vingers bij af te likken. En het beste nieuws: vergelijkend warenonderzoek naar het prijskaartje van deze kalkoenen onder fanatieke turkeybakers uit mijn omgeving toont aan dat het beest nauwelijks duurder is. Jamie Oliver is al jaren fan, nu Amsterdam nog. Al zal dat niet zo heel lang meer gaan duren.

Chef Hessel van De Bijkeuken vertelt je er graag alles over, hij is zelf op de Kelly farm geweest. Maar wees er snel bij, want OP=OP. Zaterdag dus chop, chop, naar de Bijkeuken mensen!

De Bijkeuken, traiteur en catering
Stadionweg 316 – 320
T. 020 6250401