Uitgelicht standaard

Het is bijna weekend. En dat mag gevierd worden. Al is het dit weekend wat dubbel. Want na twaalf jaar trouwe dienst sluit Vertigo zijn deuren in het Vondelpark. En dat doet pijn. Want iedere Amsterdammer heeft hier wel eens een kop koffie, een biertje of een glas wijn gedronken, en zal voortaan met weemoed terug moeten denken aan dit bijzondere plekje in het park.

Maar ‘après nous la deluge’ moet de eigenaar van Vertigo gedacht hebben: wij gaan niet ten onder zonder slag of stoot. Tijd dus voor een spectaculair sluitstuk. Aanstaande zondag wordt de zaak dan ook voor de gelegenheid omgebouwd tot veilinghuis. Dus koester jij bijzondere herinneringen aan deze zaak? haast je deze dag dan naar Vertigo om je eigen stukje (jeugd)sentiment op te eisen. Van 11.00 tot 15.00 uur wordt namelijk elk theepotje, het glaswerk, de stoelen, oftewel de volledige inboedel geveild. Om daarna gezamenlijk de restjes van de plank op te drinken.

Ad fundum. De bodem is bijna bereikt.

Café Vertigo
Vondelpark 3
(onder het oude Filmmuseum)

PS: Mocht je meer zin hebben in wat zaterdags comfortfood? We hoorden dat espressobar Tazzina weer aan het bakken is geslagen. Laat jezelf zaterdag verwennen met een kop koffie en versgebakken shortbread aan de Brouwersgracht of de Bilderdijkstraat. Ook een prima optie!