Uitgelicht standaard

Eind 2013 opende Julius Bar & Grill de deuren in de Pijp. Marianne ging gelijk proeven en kwam more than satisfied terug. Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en nam ik mijn eigen kritische vleesliefhebber eens mee om het vlees van Julius te proeven. En ja mensen, hier gebeurt het. Carnivoor? Lees dan snel verder. Dit zijn de 7 redenen waarom je het vlees van Julius moet hebben.

1 – Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de spareribs. Eigenlijk heb je alleen deze reden nodig om je naar Julius te haasten. Vanaf dag één de favoriet, en geef ze eens ongelijk. Krokant korstje, zo mals dat het vlees van het bot valt, heerlijk gemarineerd met hoisin en honing. You will die and go to meat heaven…

Julius spare ribs

2 – De home made sauzen. Want ja, wat is vlees zonder saus? Julius zegt het zelf ook: je kunt nooit genoeg saus bij je vlees serveren. En daarom krijg je bij Julius de keuze uit vier sauzen. En dan natuurlijk geen standaard voorgefabriceerde sauzen, nee, bij Julius krijg je home made sauzen naar eigen recept. Die perfect passen bij je stukje vlees. Waar bij ons vooral de good old curry favoriet was. Om je vingers bij af te likken..

3 – Het Vietnamees buikspek. Julius heeft een voorliefde voor de Aziatische keuken en dat proef je. Nu ben ik sowieso al een groot fan van buikspek en in combinatie met de goddelijke home made nuoc mam cham (Vietnamese dressing met vissaus) en zoetzure komkommer is dit met stip het lekkerste voorgerechtje van de kaart.

Julius sauzen Julius buikspek

Julius polled pork4 – De pulled pork. Sinds we met z’n allen graag genieten van een goed stuk eerlijk vlees is ook de pulled pork populairder dan ooit. Zo populair dat je tegenwoordig zelfs een stuk varkensvlees bij de Appie kunt kopen, die je alleen thuis nog even in de oven hoeft te doen en vervolgens zelf uit elkaar ‘pulled’. Gemak dient de mens. Of het de kwaliteit van het vlees ten goede komt laten we in het midden. Gelukkig kun je bij Julius ook genieten van de meest malse, zachte en smaakvolle pulled pork die je in tijden zult proeven. Waarbij ook gedacht is aan de health hype du moment: het vlees wordt keurig geserveerd op een blaadje sla. Waardoor je zomaar een heerlijk fris voorgerechtje krijgt.

5 – De oesters. Ja, ook per ongeluk bij Julius belande vleeshaters kunnen hier prima terecht. Voor oesters in ons geval. Gestoomd met zwarte bonensaus. Verrassend lekker. Buiten de kaart om, dus vraag er vooral naar!

6 – De wijn. Want bij een goed stuk vlees drink je een goed glas wijn. De combinatie maakt beide nog lekkerder. En dat weet Julius maar al te goed. Hij heeft z’n best gedaan een wijnkaart samen te stellen met alleen maar betaalbare en lekkere wijnen. Nu is dat natuurlijk wel een rekbaar begrip, maar van wat wij geproefd hebben kunnen we dat alleen maar beamen. En voor de liefhebber zijn er natuurlijk ook gewone en speciale biertjes.

Julius oesters Julius terras

7 – Het terras. Want het oog wil natuurlijk ook wat. Terwijl je van je vlees aan het genieten bent is het wel zo leuk als je dit op een mooie plek doet. En in ons geval was het een prachtige zwoele zomeravond en konden we lekker buiten zitten. De plek is er perfect voor: het terras kijkt uit op het kruispunt Ceintuurbaan/Ferdinand Bol en je hoeft je geen minuut te vervelen. Tel daarbij op de lekkere bank, comfortabele kussens en de leuke lampjes en een zwoele zomeravond gegarandeerd. Mocht het minder lekker weer zijn zit je binnen trouwens ook goed, met de grote open keuken in het midden hoef je je ook daar niet te vervelen.

Genoeg reden om dus snel (weer) eens naar Julius af te reizen. Voor een goed stuk vlees en meer.

Julius Bar & Grill
Ceintuurbaan 256-260