Kikkerbillen Amsterdam restaurant

In het kader ‘wat ons aan u opviel’ hebben we er weer eentje. De kikkerbillen staan weer op de kaart! Menukaarten in Amsterdam, om precies te zijn. In mijn herinnering was het vroeger nogal een omstreden product om op de kaart te hebben (een paar tandjes erger dan paardenvlees- en plofkippenissues van nu, so to speak…), maar kennelijk is het langzamerhand weer een ingrediënt dat ‘gewoon’ weer op de kaart mag. Al zijn er nog steeds groeperingen die het meer leed dan lief op het bord vinden.

Het viel ons in ieder geval op dat de billetjes ineens weer bij verschillende zaken op de kaart stonden, en dat ze daarmee dus terug van weg geweest zijn. En dat vonden we opvallend genoeg om toch even te laten weten. Altijd al een keer ‘to the max’ willen leven en je tanden in dit product willen zetten? Bij deze drie zaken kun je dan sowieso terecht.

Bar Leijten

Genieten van Frans/Nederlandse gerechten, in combinatie met een glas wijn. Dat is wat deze nieuwkomer in de Schinkelbuurt beloofd. Met het royale terras aan de Schinkel zijn ze voor deze zomer sowieso een hotspot te noemen, maar je kunt hier dus ook terecht voor kikkerbilletjes. Niet op de klassieke wijze in een roomsaus, maar crispy en krokant als snackje, in een deegje van tempura. Gaan wij heel binnenkort hoe dan ook proberen!

Sluisstraat 66

Auberge Jean & Marie

Bij ons nieuwe lievelingetje in de Pijp is het leven Franser dan Frans. En dus bestellen je daar geen kikkerbilletjes, maar uiteraard cuisses de grenouilles, uiteraard voorzien van een heerlijke knoflookroomsaus. Mijnheer Escoffier himself had het waarschijnlijk niet beter kunnen bereiden. Laat Jean of Marie je voorzien van een voortreffelijke ‘pairing’ in de vorm van een glas wijn (die wijnkamer hebben ze niet voor niets) en je hoeft eigenlijk niet meer op vakantie.

Albert Cuypstraat 58-60

Ron Gastrobar Paris

De Viognier vinden we er al erg lekker, maar menukaart-technisch blijft de Parijse Gastrobar van Ron ook aangenaam verpozen. Dankzij de Franse klassiekers met een onvervalste Ron-twist. De kikkerbillen van mijnheer Blaauw krijg je gebakken geserveerd, met een risotto met paddestoelen en een peterselieknoflookjus. Niet de lichtste variant die we aten, maar ach, who cares! Dus ons devies: ga bijvoorbeeld eens lunchen bij deze Gastrobar, al helemaal wanneer je alles even wilt laten voor wat het is. Wedden dat je je bovendien binnen een kwartier in Parijs waant? En je weet wat ze zeggen: “A bad day in Paris is still a good day anywhere else”. Waarvan akte.

Kleine-Gartmanplantsoen 11a

Valt jou de laatste tijd ook iets op in de Amsterdamse horeca? Vinden wij altijd leuk om te horen, dus laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!