Hoewel ik geen ochtendmens ben, vind ik het heerlijk om ’s ochtends te gaan ontbijten. Soms met gezelschap, zelfs zakelijk, soms zonder. Zo stroop ik in mijn vrije weekenduurtjes met veel plezier de straten van Amsterdam af, op zoek naar nieuwe koffiezaken om te ontbijten. Met het schaamrood op mijn kaken moet ik nu dus toegeven dat ik inmiddels al een paar maanden langs een zaak ben gefietst: Koffie Academy. Dom van mij, want hier had ik al heel veel eerder op mijn rem moeten trappen.

Bij Koffie Academy weten ze (ja ja ja, whah’s in a name) alles van koffie. Die branden ze namelijk zelf. En daar vertellen ze ook graag in geuren en kleuren over. Laten ze je het graag proeven. En dan ook nog eens in heel erg veel soorten en maten. De Flat White is in ieder geval meer dan goedgekeurd!

Koffie Academy Amsterdam

Maar daar blijft het niet bij. De thee die ze bij Koffie Academy hebben is namelijk ook lekker. Althans: de hot ginger orange in ieder geval! Bovendien hebben ze Frenkie. En Frenkie maakt met liefde een portie hartverwarmende comfortfood voor je klaar. Of het nou om verlekkerende zoeternijen (ja, wij vinden dit een woord) gaat, een soepje, een sandwich of focaccia of een salade gaat.  En dat maakt Koffie Academy dus officieel tot ‘so much more’ dan een plek waar ze ook nog eens heel erg veel van koffie weten.

Koffie Academy Amsterdam

Dus ja, trap maar op die rem als je toevallig in de buurt bent. Aanrader!

>>> Maar hier kun je trouwens ook met een gerust hart terecht voor ‘je bakkie pleur’. Hallo Tip 10 Koffiestekjes!

Koffie Academy

Overtoom 95