We zijn voor de verandering het weekend eens gestart met thee. Sorry wat? Ja echt, thee. Of eigenlijk beter gezegd: cocktails met thee. Het Amstel hotel heeft namelijk de Late tea geïntroduceerd en dat is de nieuwe variant op de traditionele high tea.

Na een drukke week is het wel even fijn om bij te komen in de relaxte lounge van het hotel. We treffen hier geen drukke hippe crowd aan maar een zeer ontspannen sfeer. Dat is soms ook wel eens fijn. We laten ons deze vrijdagavond verwennen met mooie bites en heerlijke tea inspired cocktails. In plaats van het reguliere theeleuten krijg je bij deze boozy tea 4 gangen met lekkere hapjes die begeleid worden met verrassende thee cocktails. Al kan ik in sommige cocktails slechts een vleugje thee ontdekken (je hoort mij niet klagen hoor) het is weer eens wat anders dan de sloten thee die er normaal geschonken worden tijdens de traditionele variant. De cocktails worden gemaakt met Nederlandse destillaten waarin de acht Amsterdamse stadsdelen naar voren komen. Zo wordt er een thee cocktail geschonken met zoethout dat staat voor de Houthavens en wordt het aperitief gemaakt met rooibosthee uit de Transvaalbuurt, Vodka en Champagne. Lekker!

Amstel Hotel Amsterdam aperitief borrel

Als oud hotello kan ik het altijd extra waarderen als de bediening in een bar of restaurant de boel op de rit heeft. Want er is niets zo irritant als je in een mooie zaak zit en je steeds op zoek bent naar iemand bij wie je kunt bestellen. De setting is traditioneel, ja dat is waar maar dat heeft ook wel echt zijn charme. En het is een mooie afwisseling met de uber gehypte zaken waar je soms net zo veel voor je drankje betaalt maar waar je nogal eens slechte service krijgt. Als je het mij vraagt krijg je bij deze klassieker waar voor je geld. Al denk je waarschijnlijk dat je hier veel duurder uit bent, dat valt nog best wel mee. Restaurant La Rive daargelaten dan, want dat is weer van een hele andere orde.

Het Amstel hotel is een van de iconen van Amsterdam en ik vind eigenlijk dat iedereen hier toch minstens een keer een bezoekje aan gebracht moet hebben. Mijn advies? Ga vooral op een mooie warme dag zodat je op het terras kunt neerstrijken. Zowel de brasserie als A Bar hebben een prachtig zonnig terras met mooi uitzicht over de Amstel. Mocht het weer nu toch niet meezitten vraag dan gewoon om een tafeltje bij het raam en dan kun je nog steeds genieten van dit mooie uitzicht.

Amstel Hotel
Professor Tulpplein 1

>>> Het Amstel is slechts een van de iconen die Amsterdam rijk is. Ben jij benieuwd welke iconen we nog meer hebben check dan onze tip 10 met de iconen van Amsterdam