Het balkon van de Stadsschouwburg: je kunt het niet niét kennen. Zo werd in 1987 Ajax gehuldigd op dit balkon omringd door duizenden fans. En Nelson Mandela sprak hier in 1990 een menigte van minimaal 20.000 man toe. Dit is een bijzondere plek en deze zomermaandjes gooit de Stadsschouwburg nogmaals haar balkon open. De Leidsetuin it is.

cruijff beker stadsschouwburg

Huldiging Ajax op balkon Stadsschouwburg 1987

De Leidsetuin dus. Een chille terrastuin midden op het drukke Leidseplein, je kunt hier niet alleen doen alsof je in je eigen achtertuin zit- nee, er is een heuse programmering voor deze twee zomermaanden. De Leidsetuin is geopend van donderdag t/m zondag. Op donderdag krijgt Café Cox de leiding en zijn er bandjes, comedy-nights of pubquizen. Op vrijdag tijdens de vrijmibo op het balkon kunnen de voetjes van de vloer met verschillende DJ talenten. BBQ, bier, gin-tonics en muziek spelen de hoofdrol op de zaterdag. Op zondagmiddag staat er een aanstormend talent van het conservatorium op het balkon, zodat je hier rustig kunt bijkomen van het weekend. Bijvoorbeeld met een High Tea of Sunday Roast. Goed in mekaar gedraaid programmetje vinden wij!

Hier wil je heen, al is het alleen maar om te genieten van het uitzicht.

Leidsetuin
Leidseplein 26

>>> Op zoek naar nog meer mooie uitzichten over Amsterdam? Wij zochten ze voor je uit, check de Tip 10- Dinner with a view.