Uitgelicht standaard

Amsterdam maakt zich klaar voor het nieuwe openluchtseizoen. En daar horen natuurlijk festivals bij. De enige vraag die ons dan ook bezighoudt voor dit geweldige seizoen is: ‘Zijn de weergoden ons dit jaar wel een beetje goed gezind?’.

Want ondanks de vele zonuren tijdens het voorjaar in 2011, was het tijdens de zomerse hoogtijdagen een kwestie van hozen en dweilen. Met de kraan open wel te verstaan. Niet voor niets was de poncho – one size fits all, bij voorkeur geel, blauw of doorzichtig – bij alle winkels in Amsterdam en omstreken geheel uitverkocht.

Maar, dat mag de pret niet drukken! Nu het zonnetje zich weer steeds vaker laat zien, begint ook het woord ‘voorverkoop’ steeds vaker te vallen. Een van de pareltjes – waar dansen met het culinaire Parade-gevoel wordt gecombineerd – is het steeds populairder wordende ‘A Day at the Park‘. Ooit begonnen als een wat kleiner dance event voor ‘the happy few’, nu inmiddels al toe aan de vijfde editie.Het goede nieuws: als we de organisatie mogen geloven, dan zal het er dit jaar niet groter op worden, maar wel beter. Naast nog betere acts betekent dit dus onder meer ‘biofood, good old picknickmanden en de oude vertrouwde wijnbar’. Of zoals wij het noemen: dancing with style.

De voorverkoop is inmiddels begonnen en de weergoden hebben we inmiddels al ingeseind. Op hoop van zegen. En just in case: mocht je nog interesse hebben in een poncho, laat het dan even weten. Ik heb er – uit voorzorg na vorige zomer – nog wel een paar liggen. Better be safe than sorry…

A Day at the Park
zaterdag 21 juli 2012

Check Twitter of Facebook voor de laatste innside scoops.