Uitgelicht standaard

Midden in het Centrum tussen de Negen Straatjes zit de nieuwste aanwinst van de Amsterdamse hotels: The Hoxton heeft hier namelijk haar eerste hotel buiten Londen geopend. De eerste twee hotels in Londen waren al een groot succes en ze willen nu de rest van de wereld gaan veroveren, en waar beter te beginnen dan in Amsterdam? En daar mogen wel best een beetje trots op zijn want deze vier sterren hotels staan garant voor goede service, een hippe omgeving en een zéér relaxte toegankelijke sfeer.

En het kopstuk waar wij natuurlijk het meest benieuwd naar waren is bar en restaurant Lotti’s, dat in samenwerking met Soho House is geopend. De naam Lotti’s is een vernoeming naar de interieur-architecte van het Soho House designteam, ze is mede verantwoordelijk voor het ontwerp van het restaurant. Dat is nog eens eer voor je werk! En het resultaat mag er zijn. De eclectische inrichting is huiselijk en relaxed. Het voorste gedeelte van het restaurant heeft een glazen dak dat bij mooi weer ook open kan waardoor je op mooie zonnige dagen dus toch lekker buiten in de zon kunt zitten ondanks dat ze geen terras hebben. Maar mijn favoriete plekje van het hotel is toch wel ‘The appartment’. Dit privé vertrek heeft een aantal vergaderruimten met een prachtige patio tussen de Herengracht en het Singel. Behalve meetings worden hier ook leuke events en bijvoorbeeld yoga lessen georganiseerd. Aan de bar vinden we een mooie mix van hotelgasten en locals die voor de vrijdagmiddagborrel komen. Wij nemen hier dan ook eerst een cocktail voordat we aan tafel gaan. De cocktails smaken heel goed, er is een gezellig sfeer, de DJ draait lekkere muziek en het bar personeel is uitermate attent. In het aangrenzende restaurant is de sfeer eigenlijk net zo gezellig en relaxed. So far so good!The Hoxton Bar

Na de cocktails gaan we natuurlijk een hapje eten. En omdat de cocktails zo ontzettend lekker waren Cocktail The Hoxtonhadden we hoge verwachtingen van de witte brigade. Die worden helaas niet helemaal waargemaakt door alle gerechten, maar er was gelukkig één uitschieter: het lamsvlees met erwten- en muntpuree. Mals, precies mooi rosé gebakken, lekkere jus, kortom: een gerecht dat gewoon heerlijk vers en goed op smaak was!

We hebben eigenlijk gewoon een geweldige avond gehad in The Hoxton. Voor de sfeer en inrichting krijgen ze van ons vast een dikke voldoende. En ook niet onbelangrijk: de bediening is top. Wil het bij nieuwe zaken met de bediening soms nog een beetje worstelen, bij The Hoxton is de zwarte brigade relaxed, vriendelijk en professioneel. Dus wij komen zeker terug. En dan niet alleen voor die cocktails aan de bar, maar ook voor het eten. We hebben namelijk alle vertrouwen dat de keuken gewoon nog een tandje bijzet. Lotti’s, tot snel!

The Hoxton Amsterdam
Lotti’s Bar & Grill
Herengracht 255