Uitgelicht standaard

Afgelopen zondag besloten we om het culinaire genot nét buiten de stadsgrens te zoeken en wel in Oudekerk aan de Amstel. Bij restaurant het Jagershuis om precies te zijn. Een restaurant waar we op mooie zomerdagen talloze keren langs gevaren zijn en ons altijd voornamen er toch eens te gaan eten. Het is immers prachtig gelegen aan het water en is al jaren een begrip in groot Amsterdam. Nu was het dan zover, we boekten een lunch tijdens de restaurantweek. Waar sommige restauranthouders tijdens deze week juist wat gas terugnemen en een wat meer eenvoudig menu presenteren vanwege de scherpe verkoopprijs, pakte het Jagershuis flink uit! Het ontvangst was professioneel en warm. Onze jassen werden bij de receptie aangenomen en we werden naar het restaurant begeleid. Een receptie omdat zich bij het restaurant ook 9 comfortabele kamers en 2 luxe suites bevinden. Ideaal als je na een avond zwaar tafelen tóch maar liever meteen je pantoffels aan doet en je tanden poetst, in plaats van eerst op de fiets te stappen.

Het restaurant is qua kleur en inrichting warm en sfeervol, boerderij chic zoals mijn echtgenote het treffend verwoordde. De bediening is informeel maar correct. Het valt overigens op dat bijna alle tafeltjes direct om ons heen bezet zijn door jonge (Aziatische) expat gezinnen. Verder is het restaurant verre van vol. Een gemiste kans blijkt later!

Wijn, water en brood zijn besteld, wij zijn klaar voor de lunch! Het voorgerecht is een terrine van Kabeljauw met een garnituur van verschillende soorten uitjes en een gelei van rode biet. Mooi gerecht maar niet heel spannend, Kabeljauw heeft nu eenmaal geen uitgesproken smaak. De uitjes geven het geheel iets meer pit, de streep rode biet is slechts decoratie omdat dit flinterdun is aangebracht en aan het bord geplakt zit. Voegt dus geen extra smaak toe helaas…

We hebben gekozen voor de optionele tussengang, een mooi stukje Zeeduivel met rouleau Van kip en gamba, geserveerd met zeekraal en flinters kroepoek. Prachtig gerecht, werkelijk niets op aan te merken.

Nu is het tijd voor het hoofdgerecht, een stukje rib-eye met poffertjes van aardappel, seizoengroenten en een lichte jus. Alles mooi in balans en wederom lekker! Het dessert bestaat uit een quenelle van choco mousse en een quenelle van bananenijs op een crunch, drie dobbelstenen bread & butter pudding, een gecarameliseerd mini-banaantje en een coulis van mango. De b&b was geen enorm succes. Het waren vooral erg massieve blokjes en te koud geserveerd waardoor je weinig proeft.  Het ijs en de mousse waren prima. We dronken een prima fles rosé die bij alle vier de gangen stand hield. Samen met een fles water en de extra gang kwamen we uit op 90,00 euro met z’n tweeën. Zeer schappelijk gezien de hoge kwaliteit van het eten en de goede bediening. Tel daar een knusse ambiance met uitzicht op het water bij op en je kunt met recht spijt hebben dat je deze kans met restaurantweek hebt laten schieten… Later het jaar, bij de volgende restaurantweek, weer een kans! En uiteraard alle andere dagen van het jaar ook, alleen moet dan de credit card mee.

 

Restaurant het Jagershuis
Amstelzijde 2-4, Oudekerk aan de Amstel
020-4962020