The Lobby Fizeaustraat Amsterdam restaurant lunch

Wat is er fijner dan in het weekend uitgebreid lunchen. De tijd nemen om bij te kletsen met vrienden of plannen maken om een van die bucketlist dingen dan toch echt af te gaan vinken. De tijd dat we genoegen namen met een broodje kaas of een tomatensoep is echt helemaal voorbij. Uitgebreid lunchen willen we!

The Lobby is een van die zaken waar het meer dan goed toeven is voor dit sort heerlijke lunches. De eerste zaak aan de Nes was al jaren een van mijn favorieten maar het kan je niet ontgaan zijn dat ze nu ook een prachtige spot hebben in Oost aan de Fizeaustraat.

En lekker lunchen dat je hier kunt! Super bekend zijn de flammkuchen, deze zijn top en zullen ongetwijfeld altijd wel terug te vinden zijn op de kaart. Maar er is veel meer. Waar ik zelf heel erg blij van werd is het zuurdesumbrood met cantharellen, merg, Parmezaanse kaas en bovenop een gepocheerd eitje. Top! Wil je wat lichters ga dan voor de salade van babyspinazie met blauwe kaas, geroosterde bloedsinaasappel en amandelen. Mooi glas wijn erbij – oh en wat hebben ze hier veel lekkere wijnen per glas  op de kaart – en je hebt alle ingrediënten voor een super relaxte middag.

Wil je uitgebreider lunchen? Ook dat kan want je kunt ook voor het 2- of 3-gangen menu gaan waarbij ze een aantal gerechten van de avondkaart serveren. Op deze avondkaart staat trouwens een te gekke pre dessert special met foie. Op de lunchkaart staat nu een vergelijkbaar gerecht namelijk een terrine van eendenlever met gekonfijte vijgen, brioche brood en 25 jaar oude balsamicostroop. Een absolute aanrader als je van foie houdt. Pure verwennerij!

The Lobby Fizeaustraat

Fizeaustraat 2

The Lobby Fizeaustraat Amsterdam restaurant lunch

The Lobby Fizeaustraat Amsterdam restaurant lunch