Uitgelicht standaard

Vorige week vrijdag was ik van plan te lunchen bij Gartine, het charmante en minuscule zaakje in de Taksteeg, tussen de Kalverstraat en Rokin. Dat het vrij populair is wist ik, maar dat je zonder reservering geen schijn van kans maakt om te komen lunchen, wist ik nog niet. Dus dropen wij beteuterd weer af. En dan… waar ga je dan in godsnaam naartoe. Vrijdagmiddag, half een, Rokin. Ga d’r maar aan staan. Ik kon zo snel niets bedenken in een straal van 500 meter waar ik graag naartoe wilde.

Ysbreeker_home_410px

 

 

 

Dus dan de fiets maar weer van het slot en op zoek naar iets. We besloten voor de Ysbreeker te gaan. Al vaker gedineerd maar nog nooit aangeschoven voor de lunch. Eenmaal binnen viel direct op hoe druk het was op een gewone vrijdagmiddag. Het restaurant ligt nou niet echt op een doorloop route maar toch weten velen het te vinden. Het is echter wel zo dat het grootste deel van de bezoekers met hun neus in een laptop zit en dus als een zombie in een scherm zit te kijken met naast hem of haar een lege koffiekop. De Ysbreeker biedt gratis WIFI en heeft er klaarblijkelijk geen enkele moeite mee als hier kantoor wordt gehouden. Wat voor voorwaarden ze hier aan hangen voor wat betreft de consumptie van de plaatselijke kantoormuizen is mij niet bekend.

Het prettige van deze zaak is dat je ook als lunch ook gewoon warme voor- en hoofdgerechten kunt bestellen, zoals een echte brasserie betaamt. Wij houden het echter eenvoudig; een gehaktbal met coleslaw op brood en een Croque madame. Heerlijk in alle eenvoud en ook groot genoeg als volwaardig lunchgerecht. We lieten rond dit uur de wijn even voor wat het is en kozen erg verantwoord voor jus d’ orange en appelsap van de Olmenhorst.

foto(5)foto(3)

 

 

 

 

 

 

De bediening is vriendelijk maar niet altijd even vlot. Maar zoals gezegd is het bijzonder druk op deze zonnige vrijdag.

Na een uurtje vervolgen we onze reis met volle maag en zo’n 22,00 euro lichter. Als diner locatie al erg fijne ervaring, voor de lunch dus ook prima bevonden!

De Ysbreeker
Weesperzijde 23
www.deijsbreeker.nl