Smullen, is het. Een dampend bord pasta, een plateau vol antipasti, knapperige bruschetta, malse ossobuco, maar ook een good old pizza, I just simply love Italian food. Er zijn weinig keukens die een mens zo gelukkig maken als de Italiaanse denk ik. Of het nou pasta of pizza is als ultiem comfort food, antipasti als de ultieme borrelhap of gewoon een goed glas Italiaanse wijn, het is allemaal even heerlijk. En hoe veel keukens in de stad de afgelopen jaren ook zijn gekomen en weer gegaan, de Italiaanse is er gewoon altijd. Van de kleine pasta van mama om de hoek tot de grotere zaken als Mazzo.

Antipasti Mazzo

En Mazzo is waar er gegeten werd. Geen new kid on the block, voor zowel de naam als het restaurant zelf, maar soms is het gewoon heerlijk om te genieten van een goede klassieker. Nu ben ik zelf iets te jong om de Mazzo mee gemaakt te hebben als club, maar ben ik er kort na de opening van het restaurant in 2010 wel geweest voor een snel drankje en hapje. Toen al prima, nu gewoon heerlijk. We begonnen, natuurlijk, met een bord antipasto. En wát voor een bord. Toen de serveerster het enorme plateau met gegrilde groenten, vlees, olijven, bruschetta en mozzarella neerzette kregen we bijna spijt dat we ook een hoofdgerecht hadden besteld. Bijna, dan. Want ook het hoofdgerecht was om je vingers bij af te likken. Risotto met pompoen, kastanje en knapperige pancetta en een kalfsentrecote met truffeljus. Op een regenachtige gure herfstdag puur comfort. En de pizzafans onder ons kunnen ook prima bij Mazzo terecht, de klassiekers staan natuurlijk op de kaart maar de pizza Mazzo is onze favoriet: buffelmozzarella, lardo en truffeltapenade.

Het leuke van Mazzo is dat de zaak – net als de meeste zaken in Italië – voor iedereen open is. Voor pizza’s to go, voor een quick bite aan de bar, voor een uitgebreid diner met vrienden, maar het is ook een prima plek om bijvoorbeeld je ouders mee naartoe te nemen. En ik als Italian food lover pur sang geniet gewoon stilletjes van de lekkere pasta. Buon appetito!

Mazzo
Rozengracht 114

risotto mazzoentrecote mazzowijn mazzoentrecote mazzo