Uitgelicht standaard

Anne en co, IlpendamNatuurlijk is er voldoende kaas en wijnaabod in Amsterdam en hoef je de 15 autominuten naar een minimarché in Ilpendam niet persé af te leggen. Maar dan mis je wel wat!

Daar waar de Rabobank het grote geld niet meer in het piepkleine Ilpendam zag, greep Anne haar kans om in het voormalige bankkantoortje grootse wijnen te presenteren. De Franse Anne le Gloahec bestiert haar dorpswinkel op een charmante manier.

Ze importeert wijn, verkoopt prachtige kazen, biedt wat kleine supermarkt essentials aan en heeft een postagentschap. Tussen het vriendelijk afrekenen van een paar postzegels en een pak melk door, neemt ze je met haar verhalen over de wijnen mee naar de berghellingen waar de mooiste oude wijnranken staan. Ze vertelt over de eigenwijze wijnmaker die toch gewoon droesem in zijn wijn laat. Ze legt uit waarom een specifiek wijnhuis werkt met geëmailleerde wijnvaten onder de grond. Wat je moet eten bij die prachtige Priorat of die wijn uit Zuid West Frankrijk.

Kortom Anne houdt van wijn, weet wat ze verkoopt en neemt de tijd om je uit te leggen wat je gaat drinken en hoe de smaak ontstaan is. Die liefde voor wijn uit zich niet persé in een veel te hoge factuur. Naast een paar toppers heeft ze ook prachtige scherp geprijsde wijnen voor een paar euro’s.

Haar kaas- en worstassortiment is niet énorm, maar wel fantastisch. Het gaat duidelijk om de kwaliteit en niet om de kwantiteit. Heerlijke droge worstjes met geitenkaas of vijgen, mooie Pecorino, Schimmelkazen en Comté.

Ben je toch bang de A10 over te steken en je in het boerenland te begeven? Anne organiseert ook wijnproeverijen op jouw locatie voor groepen tussen 2 en 30 man.

Anne & Co
Dorpsstraat 8
1452 PD Ilpendam
Telefoon 020 436 11 19

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag
8.30 – 18.30 uur
zaterdag
8.30 – 17.00 uur