Moods Coffee Corner

Toen ik de Jordaan betrok, leefde bij mij het beeld dat ik op elke hoek van de straat terecht zou kunnen voor mijn natje en mijn droogje. En in principe is dat ook zo, maar het is niet zo dat het een én/én/én/én is. De horeca in dit stadsdeel kent nogal veel variatie, inclusief vooral nog altijd een hoog niveau aan kroegen. Ben je op zoek naar een ‘early-in-the-moning-coffee’-plek dan is het helemaal nog niet zo eenvoudig. Sterker nog: mijn vermoeden is dat de homemade-roast-koffiezaak-dichtheid in De Pijp of rond de Bilderdijk en De Clerq op z’n minst drie keer zo hoog ligt. Vooral bij laatstgenoemde kun je op letterlijk iedere hoek van de straat terecht voor een dosis huisgebrande én gemalen koffiebonen, in welke hoedanigheid dan ook.In de Jordaan ligt dat dus iets anders, ben ik proefondervindelijk achtergekomen. Want wat wil je wanneer je op zaterdag om een uurtje of 8 na een heerlijke nachtvlucht thuis komt? Juist, koffie drinken en ontbijten. Althans in mijn geval. In de directe omgeving van de Westerstraat ben ik uiteindelijk uitgekomen bij Moods. Winkel 43 had ik natuurlijk ook kunnen doen, maar de behoefte op een megalomaan koffiestuk liet op dat moment nog even op zich wachten.

Moods zit op de Lindengracht en is typisch zo’n zaak die gewoon prima is. De locatie is prima, de croissantjes zijn er prima, de koffie is er prima, het klassieke Jan Hagel-koekje is al helemaal prima, en dat maakt de locatie… gewoon goed. Is ‘ie heel bijzonder? Voor de verwende Amsterdammer die alleen nog maar de meest bijzondere, gestylede omgeving om zich heen wil hebben, vraag ik het me af. Voor hij/zij die op de vroege morgen zin heeft in een goede kop koffie en doe ’ns gek een tosti, dan is Moods ‘je ding’. Soms heb je niet meer nodig.

>>> Voor andere locaties waar je terecht kunt voor een uitstekend ‘bakkie pleur’, check snel onze Tip 10!

Moods Coffee Corner

Lindengracht 249