Mossel & Gin heeft zo’n kleine drie jaar geleden mijn hart veroverd. En die verovering hebben ze afgelopen weekend maar weer eens verlengd voor de komende tien jaar. Want ik ga er voor het gemak maar even van uit dat ze dan nog onderdeel zijn van mijn achtertuin in het Westerpark…

‘Cause what’s not to love about Mossel & Gin? Voor de ongelovigen onder ons zal ik de vijf redenen voor de volledigheid nog even afgaan:

  1. Mosselen. In alle soorten en maten. En nee, dat gaat nooit vervelen. Want daar is Mossel & Gin te inventief voor. De klassiekers zijn heerlijk, maar de ‘gin’-versie is werkelijk waar voortreffelijk. Maar ja, what’s in a name…
  2. Gin & Tonic. Zijn ze ontzettend goed in. En waren ze al voordat de hype begon. Gaat dit ooit vervelen? Nee. De keuze is namelijk reuze, en de mannen van Mossel & Gin weten exact wat lekker is. Mijn advies: de Marula. Naar dat besje waar olifanten in Afrika af en toe zo wappie van worden. Wij uiteraard niet. Wellicht wat rozig.
  3. Terras. Is eigenlijk gewoon het beste terras van het Westerpark. Beschut, maar toch volop zon. Of het nou aan een van de tafeltjes is of aan een van de picknicktafels: we. don’t. care. The more the merrier, en dat is ook het devies van Mossel & Gin. Gezelligheid. Of er plaats is? Als je soms van een beetje indikken houdt met je eigen gezelschap: altijd!
  4. Gastvrijheid. Hebben ze hier gewoon begrepen. Niets meer aan doen. Klaar is Kees. Nooit meer naar huis. En daarom houden we ook zo van ze.
  5. Gin Mayo. Hebben ze in eigen huis ontwikkeld, en krijg je geserveerd… tja waar eigenlijk niet bij? Want de Gin Mayo kan overal bij! Van je garnalenbitterbal en je kreeftenkroketje tot aan – wederom – die mosselen. Maar bij een hamburger past ‘ie ook prima. Moet je dan alleen wel thuis bereiden, want aan vlees doen ze niet bij Mossel & Gin. Maar het goede nieuws: die tubes Gin Mayo zijn ook gewoon te koop. En sterker nog: die krijg je mee na je bezoek aan Mossel & Gin.

Oftewel: Mossel & Gin, dat ze nog maar heel lang mogen blijven leven. Wij komen volgende week weer even een nieuwe tube mayo halen. En wat mosselen. En een Gin-Tonic. Of twee.

Mossel & Gin

Gosschalklaan 12

PS: Mosselen zijn leuk hoor, maar qua fruits de mer (en dus oesters) zit je hier ook ALTIJD goed!

Mossel Gin restaurant Westerpark mosselen mayonaise