Uitgelicht standaard

Nevy Amsterdam recensieZo nu en dan verdient de Oosterse prinses een verrassingsmaal. Gezien haar, maar ook mijn, liefde voor van alles uit zee togen we naar Nevy. Het Vissige zusje van Envy voor de delicatessen, Vyne voor mooie wijn, en die andere IQ Creative concepten als de Supperclub en Nomads.

Exact omdat het zo’n IQ creative concept is bleven we er lange tijd weg. Natuurlijk dronken we best wel eens een glaasje in Vyne. Het is daar prachtig én de bediening goed. Maar we waren jaren geleden ook wel eens teleurgesteld in Nomads. Daarnaast hebben we een voorliefde voor kleine zelfstandige zaken, waar de Patron al zijn passie op de gasten botviert.

Bij het woord concept in een gastronomische context, denk ik aan prachtige inrichtingen, onaardig en arrogant personeel en gezien de geboden kwaliteit relatief te duur eten.

Bij binnenkomst in Nevy werd het vooroordeel ‘prachtige inrichting’ in ieder geval bevestigd. Stijlvol en aan het water. Een visrestaurant aan het IJ, zoals je dat wenst.

De twee andere vooroordelen werden echter volledig ontkracht. Mijn batterij was tijdens het diner leeg. En daarom help ik u, de lezer, niet met beelden maar met tekst even door ons menu heen.

  • Een mooi glas Champagne,
  • Een makreel rilette met prachtige aanvullende smaakjes
  • Een vanuit een Chinese theepot geschonken écht verbazingwekkend lekkere haringsoep
  • Een mooi opgediende Doradefilet, wortelsausje, beurre blanc, en met als friet vermomde polenta
  • Een bloedsinaasappel Cheesecake, met aanverwante zaken

Klachten? Helemaal niet. Gewoon echt lekker. Misschien dat die Hollandse garnalen werden weggeblazen door die fantastische krachtige haringsmaak, maar daar was de soep niet minder lekker om.

En dat alles opgediend door een opgewekte en vriendelijke blonde serveerster. Met oprechte interesse en een warme uitstraling.

Mijn vooroordelen zijn verdwenen. Wij komen terug. Dankzij de kok én de sympathieke serveerster.

Nevy
Westerdoksdijk 40
1013 AE Amsterdam
Telefoon +31 20 344 64 09

Openingstijden:
di t/m do: 12h00 – 15h00 en 18h00 – 01h00
vrij & za: 12h00 – 02h00
zo: 12h00 – 01h00