Marianne Aalders Amsterdam oesters New York

Wij slurpen ze graag, veel en overal: oesters. Als deze zilte rakkers op de kaart staan, maakt ons hart gewoon een sprongetje. En leuk om te weten: je hoeft er vandaag de dag niet per se voor naar een restaurant, als jij ook een oestertje of drie, zes, twaalf of nog meer wilt wegtikken. Wij hadden er eigenlijk nooit bij stilgestaan, maar oesters kun je namelijk ook gewoon laten bezorgen. Voor thuis, maar dus ook gewoon in – pak’m beet -, het Vondelpark. 

De Oesterbar

De Oesterbar vraagt om vreemdgaan. Dat schreef Arnon Grunberg in zijn lofzang over dit iconische restaurant aan het Leidseplein, toen hij eenmalig de rol van Hiske Versprille op zich nam in Proefwerk. Wij vinden het vooral één van de adressen als je zin hebt in oesters. Ook om thuis te bezorgen. Vier soorten oesters hebben ze hier in de aanbieding: van fine de claires voor beginners tot aan creuses de gillardeau voor gevorderden.

Bestellen maar!

Seafood Bar

De Seafood Bar is niet meer weg te denken uit Amsterdam. En willen we overigens ook nooit meer wegdenken uit de stad. De proeverij die wij hier kregen, was namelijk top. Vooral van de Tsarskaya oester werden wij erg gelukkig. Bij de Seafood Bar heb je de keuze uit twee soorten oesters: de Boudeuse No. 4 en de Gillardeau No. 3. En als je dan toch bezig bent, bestel dan meteen een fles Chablis 1er Cru “Beauroy” van Domaine Geoffroy erbij. Ze noemen het niet voor niets oesterswater…

Bestellen maar!

Nam Kee

Het iconische adres voor die ‘oesters van Nam Kee’, waar een boek en diens verfilming (waarin Katja Schuurman overigens voor het eerst naakt te bewonderen was) naar vernoemd zijn. Bij Nam Kee krijg je de oesters gestoomd in zwarte bonensaus. Moet je eens in je leven geprobeerd hebben, al is het maar vanwege je culturele opvoeding.

Bestellen maar!

Le Big Fish

Als Robert Kranenborg ergens zijn tanden in zet, dan kun je er wel van uitgaan dat het goed is. Denk maar aan die burgers van de Thrill Grill. Maar dat geldt dus ook voor oesters. Bij Le Big Fish in De Hallen kun je terecht voor allerhande culinaire visgerechten, maar je kunt de oesters dus ook gewoon bij je thuis laten bezorgen. Gekraakt en wel, met een schijfje citroen en de klassieke rode wijnazijn met sjalotjes. Niets meer aan doen slurpen. Wat een uitvinding!

Bestellen maar!

Le Big Fish Amsterdam oesters thuisbezorgd

>>> Je kunt natuurlijk ook gewoon in een restaurant of bar genieten van oesters. Check onze ‘Tip 10 – Oesters’. Just to name a few…

Heb jij een gouden tip? Laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!