Uitgelicht standaard

Ik ben dol op oesters. Inmiddels. Want dat heeft een aantal jaren moeten duren, to be frankly. Hoewel mijn vader tijdens iedere zomervakantie in Frankrijk maar al te graag het mes zette in deze wondertjes van de zee, vond ik het tot mijn 20e eigenlijk maar glibberige, zilte units. Maar goed, gelukkig ontwikkelt ook smaak zich bij de meeste mensen over de jaren, en dus licht mijn gezicht vandaag de dag op bij het zien van deze delicatesse. Niet voor niets heeft de Oesterkoning dan ook mijn hart gestolen. En gelukkig zijn er in Amsterdam voldoende adresjes waar je hiervoor terecht kan. Met misschien wel de bekendste Nam Kee. Maar of dit daadwerkelijk ook de beste zijn van Amsterdam? Daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Zo is er een grote groep oesterliefhebbers die deze juist highly overrated vindt, en enkel gehyped dankzij de gelijknamige film met Neerlands uber-sexsymbool in de hoofdrol (en niet te vergeten voor de dames: Egbert Jan).

Ikzelf had er tot voor kort eigenlijk niet zo’n mening over waar je de beste oesters van Amsterdam kunt vinden. Tot ik het weekend ging inluiden bij Sing Sing. Een restaurant inclusief een bargedeelte aan de Cornelis Krusemanstraat, het verlengde van de De Lairesse. Met een zogenaamde Pan-Aziatische kaart, die deels ook in het bargedeelte te proeven is. En op die bescheiden borrelkaart staan dus oesters, voorzien van sesamolie en Japanse wagamesalade. En die zijn zalig.

Sing SingDus in een buurt waar het niet stikt van goede borrelzaken, is Sing Sing een verademing. En een heerlijk adres om jezelf te laten verleiden met een glas wijn en oesters. Een meer dan prima combinatie, en al helemaal om het weekend mee in te gaan. Al kun je mij er gewoon alle dagen van de week voor strikken.

Sing Sing

Cornelis Krusemanstraat 15