Apostrof: hoge komma die aangeeft dat een paar letters of cijfers zijn weggelaten, ’s morgens (des morgens), ik ben van ’57 (geboren in 1957). Dat zegt het woordenboek over een apostrof, en nu is er in de Haarlemmerbuurt ook een zaak geopend met deze naam. Restaurant Apostrof staat voor de kunst van het weglaten. Sjoerd Visser, chef en eigenaar van Apostrof heeft het allemaal erg letterlijk genomen.

Je kunt bij Apostrof terecht voor “klassieke gerechten, goede wijn en persoonlijke service”. De website geeft nog niet veel prijs, dit heeft misschien al te maken met hetgeen waarvoor Apostrof staat. Zo blijft de kaart nog één groot vraagteken, maar dat maakt het juist wel weer extra spannend.

Leuk weetje: de kast waar ze de servetten, het bestek en het glaswerk in bewaren hebben ze op de kop getikt bij een antiekwinkeltje in Aalsmeer. That’s one of a kind! Getuigd weer van creativiteit. En creativiteit belooft weer wat goeds voor de kaart. We zijn benieuwd!

Note: om verdrietige gezichten te voorkomen, maandag en dinsdag zijn ze gesloten. De rest van de dagen gewoon lekker binnen lopen of reserveren vanaf 18.00 uur.

Apostrof
Planciusstraat 49