Een biertje met een glaasje Jajem ernaast, daarvoor ga je langs bij the one and only Kopstootbar. Dit pop-up jenever concept aan de Amsterdamse Zeedijk is verhuisd naar de Marnixstraat! Wegens het grootschalige succes van de kopstootjes is de bar op de wallen namelijk volledig uit zijn voegen geklapt. Tijd dus voor een grotere ruimte om te schransen én te dansen (excuus voor het taalgebruik, maar ’t rijmt zo lekkah). Met een goede bodem houd je het tot sluitingstijd – of langer- namelijk makkelijk vol, aldus  Maarten de Vries, Jamie van der Will en Sunny Bakhtiar, de ondernemers achter Jajem en de Kopstootbar.

In het voormalig Café Cox, naast de Amsterdamse Stadsschouwburg is de Kopstootbar inmiddels weer in werking. Maar dan wel wat groter en uitgebreider, met de mogelijkheid dus om te dineren en te dansen. Je kunt hier zonder veel poespas een goed bodempje leggen met bijvoorbeeld de daghap van de kaart van de Stadsschouwburg of een ander voedzaam doch gezond gerecht. Maar stiekem komen we daar niet voor, maar voor de drankjes. Naast de ‘standaard’ Jajem staan er dit ook ook internationale kopstootjes op de kaart, bijvoorbeeld een Japanse met een shotje sake of een Colombiaanse met een glaasje donkere rum. En natuurlijk mogen de cocktails mét Jajem als hoofdingrediënt niet ontbreken.

Jenever een oude-mannen-drankje? Zeker niet! De moeder van de gin verdient wat extra fame, vinden wij. Je proeft het, je wilt het, op Jajem kun je nu eenmaal geen ‘nee’ zeggen. Waar moet je dus moet zijn voor een goede kopstoot? Hartje centrum. Woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur tot 01.00 of 03.00 uur.

Kopstootbar

Marnixstraat 429

>>> Weten hoe het ons eerder afging toen wij vol aan de Jajem gingen? Check ons blog over een avondje HOPPA. It was a night to remember…

hoppa 2

Kopstootjes bij HOPPA!

(credits fotobanner: Kopstootbaar)