Zoals eerder gezegd: zuid west, oost best! Leuke horecazaken all over in dit stadsdeel, en het lijkt erop dat er alleen maar meer bij komen. En dat komt mede door de ‘Wijzen uit het Oosten’ die hun vleugels uit blijven slaan. Deze keer in samenwerking met Bar Weber Lux en 290sqm.com. De ‘Wijzen uit het Oosten’, de ondernemers achter de succesnummers als Bar Bukowski, Bar Basquiat, de Waterkant, Smokin’ Barrels, de Biertuin en Maxwell café, gaan namelijk nog een keer bewijzen dat zij als geen ander weten hoe je kaf van koren scheidt in de Amsterdamse horeca. En openen binnenkort Bar Louie Louie. Een nieuwe plek waar je kunt ontbijten, lunchen, dineren en dansen.

Louie Louie is geïnspireerd op het gelijknamige nummer van The Kingsmen, een nummer dat – hallo Leo Blokhuis! – niet bepaald geruisloos de hitlijsten in ging. Het nummer werd door de band namelijk gecovered, maar wel met een kleine – bijna onverstaanbare – twist. Zo lijkt  “See Jamaica the moon above” opeens heel erg op “Hey lovemaker, now hold my thing”. En tja, in het preutse Amerika heb je dan een klein probleem. Het nummer werd – hou je vast – als pornografisch bestempeld en de FBI werd ingeschakeld voor intensief onderzoek naar deze obscene teksten. Ondoordachte stomme pech? Noem het gewoon geniale marketing. En daarmee zien wij direct een parallel met de aanpak van de Wijzen. Hebben zij namelijk ook een handje van.

De opening van Louie Louie laat nog even op zich wachten, maar wij zitten al met jeukende voetjes klaar. Het leven is een feestje, en dat vieren we op de vrijdagavond (or any other night) maar al te graag met een biertje in de ene hand, en een bitterbal in de andere. Tip voor de liefhebbers: Louie Louie-bier. Speciaal gebrouwen door Two Chefs Brewing en nu alvast verkrijgbaar bij De Biertuin: Louie Louie Fris en Fruitig Witbier. Vergeet de winter, laat die zomerzon maar komen. En vooral eerst die opening van Louie Louie!

>>> Benieuwd naar de eerdere succesnummers van de Wijzen van het Oosten? Wij zijn er geweest! Lees hier meer over de Biertuin, Bar Bukowski en Bar Basquiat.

Bar Louie Louie

Linnaeusstraat 11