de bieb catch52Een van de leukere buurtjes in De Pijp krijgt er nog een nieuwe ‘buurtzaak’ bij. Komende vrijdag opent De Bieb namelijk haar deuren in de Saenredamstraat, op de plek van het voormalige Carel’s Nachtcafe. En daarmee is Amsterdam direct een ouderwetse lees- en schrijversspot rijker.

Voor de verandering ambiëren de eigenaren geen hoog hipstergehalte voor deze nieuwkomer: de zaak moet vooral een buurtfunctie gaan vervullen. Want net als bij een ‘gewone’ bibliotheek is ook bij de Bieb iedereen van harte welkom: van jong tot oud, van in en van uit de buurt. En net als bij een gewone bibliotheek hebben ze bij De Bieb naast een hapje en een drankje ook ander voer: de muren van deze zaak zullen namelijk uitgerust worden met hoge boekenkasten (en bijbehorende vulling), waar iedere bezoeker naar hartenlust in kan grasduinen. Op het terras tijdens de mooie dagen van het jaar, of juist lekker behaaglijk rondom de open haard op de dagen dat het weer wat minder meezit, en waarop je inderdaad het liefst in een boek wilt verdwalen.

De plannen zijn in ieder geval groots: denk onder meer aan signeersessies voor de clientèle boven de 18, en voorleesmiddagen op de woensdag voor de clientèle (ruim) onder die leeftijdsgrens, zodat pa en/of ma in de tussentijd kan genieten van een heerlijke lunch of een borreltje.

Oh ja, en voor we het vergeten waar we eigenlijk voor zouden komen: bij De Bieb kun je naast voldoende leesvoer terecht voor vooral Frans-brasserie-geïnspireerde gerechten, van ontbijt tot aan diner. Wij gaan vrijdag in ieder geval maar eens polshoogte nemen. To be continued…

Cafe De Bieb

Saenredamstraat 32-36

PS: Mocht je vrijdag ook een kijkje willen nemen, loop dan voor de gelegenheid vooraf ook eens door je eigen boekenkast. Voor de donatie van een boek (naar keuze) krijg je een drankje retour. Nice!

11891173_1484062278584748_7841863446106209614_n