Misschien ben je bekend met Pablo Escobar door de succesvolle serie Narcos op Netflix, een backpack-avontuur door Colombia of door een ongekende interesse in de geschiedenis van Zuid-Amerika? Escobar is de naam van één van de grootste drugsbaronnen ooit en binnenkort draagt het nieuwe restaurant van Ron Blaauw dezelfde naam. Het Spaanse restaurant Escobar opent onder leiding van Willem Alberts en Roderick Kunst (collega’s van Ron) spoedig de deurtjes!

De menukaart zal probably alle Spaanse delicatesse bevatten, met hier en daar een bijzondere creatieve twist aan de gerechten. Ron Blaauw himself is verantwoordelijk voor het samenstellen van de kaart en stiekem zijn wij enorm nieuwsgierig naar al het lekkers met een Spaanse touch. Dat wij fan zijn van Ron en zijn imperium steken we niet onder stoelen of banken. Zo werden wij erg enthousiast van ons bezoek aan Ron Gastrobar Indonesia en helemaal warm van binnen van de viognier van Ron Gastrobar Paris.

Waar dit allemaal gaat plaatsvinden? Het oude muziekcentrum De Badkuyp in de Pijp wordt het toneel van Escobar. Twintig jaar lang hebben hier muziektalenten kunnen gedijen, en nu is het tijd voor wat culinair talent. Kunnen wij alleen maar toejuichen, om eerlijk te zijn.

De enigszins lugubere verwijzing naar de man die, na even googlen, direct verantwoordelijk is voor zo’n 8000 moorden vinden wij een tikkeltje wreed. Maar god ja weetje, het is zo lekker catchy, natuurlijk omdat het zo lekker Spaans klinkt. Dus kijken wij vooral uit naar de komst van deze nieuwe grote zaak. Ook omdat wij dol zijn op bing-watching met Netflix. En natuurlijk omdat het eindigt op bar. Want ja, borrelen kun je hier straks ook! En daar gaan bij ons altijd de handjes voor de lucht in…

>>> En geniet tijdens het wachten op deze nieuwe zaak vooral even van onze ervaringen bij bijvoorbeeld Ron Gastrobar Paris. Ga die Viognier proberen mensen. It’s to die for!

Escobar

Eerste Sweelinckstraat 10