Meatless District Amsterdam Catch52

Cathalijne en Cil missen in Amsterdam een plek waar ze verrassend kunnen eten, zonder vlees of vis. En geef toe, hoewel wij eerder al wel zo’n plek gevonden hadden, zijn ze zijn toch echt schraal, menukaarten zónder vlees en vis. En als ze er wel zijn, laten de vegetarische opties vaak te wensen over, aldus C & C.  De twee dames, die de echte foodies waarschijnlijk al kennen van hun Meatless District pop-up op het Amsterdam Foodfestival, nemen daarom het heft in eigen handen, en openen binnenkort op een vaste locatie Meatless District: een sfeervolle plek, waar de focus ligt op creatieve veggie en vegan gerechten. Met in de hoofdrol plantaardige gerechten met peulvruchten, groenten, kruiden, granen en noten. En de gerechten worden vergezeld door biologische wijnen, speciaal bieren en ze willen zelfs cocktails gaan serveren.  Alles behalve saai dus.

Meatless District crowdfundingDat de dames de trends volgen, moge duidelijk zijn: met Meatless District spelen ze in op de stijging van het aantal flexitariërs (parttime vegetariërs) in Amsterdam, het hippe gehalte van gezond eten en gaan ze ten derde hun project financieren met behulp van crowdfunding. Ze hebben maar liefst 40.000 euro opgehaald om hun eigen vegan bar en restaurant te kunnen openen.  Voor het einde van de maand hopen ze de locatie rond te hebben. Houd ons niet langer in spanning! Nog een paar nachtjes slapen..

Meatless District

Locatie: onbekend

>>> Inspiratie nodig voor plekken in Amsterdam waar je lekker gezond kan doen? Zie onze Tip 10- Vergeten groente. Of onze Tip-10 Detox time.

Meatless District Amsterdam Catch52