Een pannenkoek met spek en kaas of eentje met met appeltjes en rozijnen… Puur jeugdsentiment. En af en toe gewoon hartstikke lekker. Maar met pannenkoeken kan je natuurlijk nog veel meer. Wat dacht je van een versie met spinazie, gekruide kip of makreel? Juist ja, de mensen van MOOK pancakes hebben het begrepen. En nog deze week kun je gaan genieten van de bijzondere en creatieve creaties van deze pannenkoekenbakkers.

Je denkt bij pannenkoeken misschien wel terug aan de tijd dat je moeder of oma ze stond te bakken in de keuken. Maar het tikkeltje oubollige imago van pannenkoeken is vanaf deze week volledig verleden tijd door Sammy en Sten. Samen gaan zij een hippe – in plaats van de ietwat saaie en oubollige traditionele pannenkoekenhuizen in Amsterdam – pannenkoekentent openen aan de Clercqstraat in Oud-West: MOOK pancakes.

Hoe ze dat doen? Via de nieuwste trend: als frisse, jonge ondernemer geld inzamelen via crowdfunding. We zagen het bijvoorbeeld al eerder gebeuren bij Meatless District. En nu is het de beurt aan deze mannen. Een mega succesvolle campagne resulteerde in een opbrengst van 200%(!). Doel bereikt en blijheid alom. Nu kunnen ze beginnen met bakken… én persen. Want ze hebben ook een assortiment healthy juices op de menukaart.

Voor de opening is een heel weekend gereserveerd: The Grand Opening Weekender. En dit zegt al genoeg: wij willen pannenkoeken! En snel! Gelukkig opent MOOK dit weekend voor alle pannenkoekenfans haar deuren.

MOOK pancakes
De Clercqstraat 34

>> Wij zijn niet alleen fan van pannenkoeken als ontbijt, maar ook als toetje gaan ze er bij ons prima in. Nog meer zin in een zoetigheid? Check onze Tip 10 toetjes!

Foto: Facebookpagina MOOK pancakes.