Half februari openen Marco Lemmers en Sam Cohen, de eigenaren van Conscious Hotels, het biologische restaurant MOER aan de Amstelveenseweg. Het nieuwe restaurant lijkt ons zomaar een logisch vervolg na de oprichting van het derde eco-design hotel van de Conscious hotelketen op dezelfde plaats. Binnen het nieuwe hotel krijgen restaurant MOER en eco-patisserie Sticky Fingers gestalte. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel in de hotels, de patisserie en straks ook in de keuken van MOER.

MOER verwijst naar de oude functie van het gebouw, toen het nog diende als bandenwisselstation van Michelin. Erg fijn, die nostalgie. Maar het is ondertussen alweer 2017 en is het belangrijk om gezond eten te vervaardigen met oog op de planeet én mens. Vanaf 14 februari 2017 staan chefs Dirk Mooren en Cas van de Pol in de keuken van het nieuwe groene en eerlijke restaurant. De shift van vlees-gebaseerde gerechten naar meer groenten-gebaseerde gerechten is de mannen ook opgevallen en zij zullen hier creatief mee aan de haal gaan. De ingrediënten worden gehaald bij lokale boertjes en leveranciers. Ondertussen wordt er nog flink geknutseld aan de menukaart.

Twee deurtjes verder is speciaal voor de zoetekauwen onder ons de eco-patisserie Sticky Fingers geopend. Denk aan tartelette, croissants, muffins, Bretzels en popcorn. Hier kun je gewoon gezond snoepen, of naja ik bedoel dat de ingrediënten biologisch zijn en er wordt geen gebruik gemaakt van smaak- en kleurstoffen. Typisch gevalletje van #guiltynotguilty.

Hotel? Check!

Patisserie? Check!

Restaurant? Check!

Lekker hoor, Conscious Hotels.

>>> Zin in een afzakkertje in de buurt? Goud West is doordeweeks geopend tot 3 uur en in het weekend tot 4 uur ’s nachts.

Restaurant MOER

Amstelveenseweg 7