We kennen allemaal Won Yip wel, van naam dan. De uit Zeeland afkomstige horecamagnaat is eigenaar van bijna alle restaurants en cafés op en rond de Dam. Daarboven op heeft hij hier en daar ook wat internationale projectjes gaande. Zo is hij onder andere mede-eigenaar van Sushi Samba in Londen. Maar waar kwamen wij nou achter? Hij brengt deze laatstgenoemde zaak naar Amsterdam!

Speciaal voor degene die uitgekeken is op ‘alleen maar’ sushi (saaaai): Sushi Samba mixt de Peruaanse, Braziliaanse en Japanse keuken. Wij hadden ook even moeite om ons voor te stellen wat we dan kunnen verwachten, maar het gaat om unieke combinaties van traditionele gerechten. Denk anticuchos (runderhart oftewel Peruaanse saté), tuna tataki (Japanse bereiding van tonijn) en sawagani (Japanse krabbetjes). Het lijkt in dit geval dus niet zozeer dat de traditionele bereidingswijze gecombineerd worden in één specifiek gerecht maar dat het vooral een bonte verzameling gerechten op de kaart is.

Naast Londen en dus straks Amsterdam heeft Sushi Samba ook vestigingen in Las Vegas, New York en Miami Beach. Nederland heeft dus klaarblijkelijk een plekje veroverd als internationale hotspot.

Waar Sushi Samba komt te zitten? In het Holland Casino aan het Max Euweplein (ze denken klaarblijkelijk groot, daar bij SushiSamba), in een 800 vierkante meter grote zaak, inclusief terras aan de waterkant. Gezien de locatie verwachten wij dat het vooral een trekseltje wordt voor de toeristen, maar wij geven eerlijk toe: alleen voor die anticuchos willen wij wel eens een bezoekje wagen aan deze nieuwe trekpleister.

Het is nog onbekend wanneer de zaak de deuren zal openen, dus wij wachten even rustig af.

SushiSamba

Max Euweplein 62

(fotocredit: Samba Sushi London)