Uitgelicht standaard

Donderdag gaat de langekoesterde wens van Henry Pattiwael van Westerloo en Egon van Hoof in vervulling: die dag openen namelijk de deuren van restaurant MOS Amsterdam! En daarmee vervullen ze ook een beetje onze wens. Tenminste: als we afgaan op de geluiden tot nu toe, dan belooft het heel wat goeds en staan MOS nu al hoog op ons eigen verlanglijstje.

Egon is de voormalige chef van sterrenzaak Aan de Poel in Amstelveen en Henry maître-sommelier van Fitou in Loosdrecht. Een combinatie die menig culinair hart net een tikkie harder doet kloppen. Tel daarbij op een bommetje aan ambitie en een paar maanden snoeihard achter de schermen werken, en dan kan dat niet anders dan resulteren in een prachtzaak. Fine dining, in een feel good sfeer. Lijkt ons dat ‘ns even een portie aangenaam verpozen.

De keuken van MOS Amsterdam is Frans-Internationaal. Als we dat naar je bord doorvertalen dan betekent dat bijvoorbeeld ceviche van zeebaars met pickled venkel, crème fraîche en gekonfijte appel. Of krokante zeewier met lauwwarme paling, dashi azijn en takuan sorbet. Of piepkuiken met crème van groene olijf, waterkers, flageolets en jus met laurier. Culinair genieten met een hoofdletter C!

MOS Amsterdam

Naast lekker eten zijn de verwachtingen (no pressure guys!) ook nog eens hooggespannen als het gaat om het interieur. Hiervoor hielp namelijk niemand minder dan interieurdesigner Thijs Murré, ook wel bekend van de geweldige inrichting van misschien wel een van de meest grandioze datelocaties in town, namelijk de Lion Noir. De heren van MOS Amsterdam beloven in ieder geval een intiem sfeertje, met een vleugje wijdse wereldheid van de steden Parijs en Marrakech.

Hadden we al gezegd dat wij niet kunnen wachten? Bij deze. En met een terras en ligging aan het IJdok komt de opening precies op tijd (het is bijna alsof ze het erom doen…), zo vlak voordat SAIL Amsterdam losbarst. MOS Amsterdam zou daarmee zo maar eens de front-row hotspot van de maand augustus kunnen worden, mark our words… En het beste nieuws: het is gewoon een kwestie van reserveren mensen, en jij bent er ook bij!

MOS Amsterdam

IJDok 185