Uitgelicht standaard

Oude liefde roest niet. Dat heb ik onlangs gelukkig weer mogen ervaren. Toen ik nog in hartje Oud-Zuid woonde, inmiddels toch alweer zo’n tien jaar geleden, ging ik eigenlijk altijd naar de Pijp als ik uit eten wilde. Beethovenstraat en omgeving is namelijk niet bepaald vriendelijk voor de scholieren- en studentenportemonnee. Absoluut geen straf, want zo at ik regelmatig bij Orontes, het Turkse eethuis op de Albert Cuypstraat.

Maar uit het oog is ook een beetje uit het hart in dit geval, want toen ik naar West verhuisde heb ik er eigenlijk geen voet meer over de drempel gezet. En shame on me: ze hebben zelfs een vestiging op het Hugo de Grootplein. Maar zoals dat gaat als je in een nieuwe buurt komt wonen: je gaat toch eerst alle nieuwe adresjes uitproberen. En daar hoorde Orontes natuurlijk niet bij.FullSizeRender (1)

Tot Tweede Kerstdag vorig jaar. Ik wilde last minute uit eten, natuurlijk een mission impossible. Alles was óf dicht óf hartstikke vol. Maar de bediening bij Orontes is niet voor één gat te vangen. Je bent hier altijd welkom, en als er geen plek is dan zorgen ze dat er plek voor je vrijkomt. En zo zat ik met Kerst onverwacht heerlijk Mediterraans te eten en was het alsof ik nooit was weggeweest: hummus zoals je hem nog nooit geproefd hebt, verser dan verse vis, gegrilde aubergines waar je je vingers bij aflikt en smaakvoller gekruid vlees vind je nergens. En niet te vergeten de Turkse wijn: echt het proberen waard! Bestel vooral de meze tafel en laat je verrassen door de keuken. Geloof me, dat wordt een feestje op tafel.

Orontes
Hugo de Grootplein 8
Albert Cuypstraat 40-42

FullSizeRender (2) FullSizeRender (3) FullSizeRender