Uitgelicht standaard
Vorige week plofte er bij Catch52 een uitnodiging op de digitale deurmat om bij de aftrap te zijn van ´Puro Conservatorium´. Het betreft hier een samenwerking tussen het prachtige Conservatorium hotel en de Spaanse spirit Licor 43. Catch52 kwam Licor 43 de laatste tijd wel vaker tegen, bijvoorbeeld bij de opening van Mercat, het restaurant van club Panama.

We namen de uitnodiging aan en liepen maandagavond het imposante gebouw in Amsterdam zuid binnen. Zoals we konden verwachten werden we met een heerlijke cocktail ontvangen, de Balón 43. Dit is een mix van de genoemde likeur, soda water, veel ijs en een flinke schijf citroen en sinaasappel. Eenvoudig doch zeer smakelijk! Ter begeleiding serveerde de adequate bediening fantastische gerechtjes uit, bereid door topchef Schilo van Coevorden. Voor alle hapjes en gerechten heeft van Coevorden zich laten inspireren door de Spaanse keuken, het land waar hij enige jaren woonde en werkte. Denk aan een klassieke Gazpacho, Croquetas de Jamón (kroketjes met ham), Jamón Ibérico en een werkelijk voortreffelijke stukje Speenvarken met aardappelpuree, polenta en een jus van sherry.  

Tijdens dit Spaanse festival, dat precies 43 dagen duurt, kunnen gasten genieten van deze prachtige gerechten in de brasserie, uiteraard onder het genot van een frisse cocktail. Maar er is meer! Zo is het mogelijk om je in te schrijven voor bijvoorbeeld een cursus Flamenco dansen of Gazpacho maken in het beroemde restaurant Tunes. Maar ook kun je je inschrijven voor een wijn- of sherry proeverij en is er iedere vrijdagavond live Spaanse muziek.

Dus mocht je de komende weken in Amsterdam blijven maar tóch het zomergevoel willen ervaren? Kijk dan op www.conservatoriumhotel.com voor het gehele programma!

foto(2) foto(6) foto(10) foto(11)

nwZ2aUI1QLS2FxSN3quUkxsiUbAbN-BiDczZzzoMMMM Vcj89Rh0fB8aD5Yqv7vilFMoCmBnoL6GxogQziMYztQ