Ook zin om jezelf eens ontzettend culinair te verwennen? Dat kan. En als we vandaag eens een suggestie mogen doen: pak gewoon eens een keer een sterretje mee. Of twee. Want dat hoeft je namelijk echt geen rib of twee te kosten. Restaurant Bord’Eau, de thuishaven van sterrenchef Richard van Oostenbrugge, biedt sinds kort namelijk ook een lunch aan. Nomnomnomnom…

In andere wereldsteden is het de normaalste zaak van de wereld om tussen de middag eens flink culinair te gaan genieten. Vreemdgenoeg blijven ook ‘wij Amsterdammers’ daar flink in achter. Niet voor niets is een van de meest voorkomende klachten vanuit het culinaire circuit dat het bijna niet te doen is om een goede lunch echt op de kaart te zetten. Dus… hoog tijd dat we met z’n allen eens laten zien dat dat eigenlijk best wel meevalt. Bye bye boterhammen met pindakaas, adios AH- en snelle pokebowls to-go, en toedeledoekie broodje filet americain. We gaan het voortaan over een hele andere boeg gooien.

Restaurant Bord'Eau Amsterdam lunch

Restaurant Bord'Eau Amsterdam lunch

Eten bij een tweesterren zaak klinkt misschien wel volledig ‘over the top’, maar niets is minder waar. Bij Bord’Eau betaal je bijvoorbeeld 48 euro voor een driegangen lunch. En dan krijg je dezelfde grandioos mooie gerechten geserveerd die ’s avonds ook op tafel komen, dan zit je in exact dezelfde omgeving waar je ‘savonds culinair zit te genieten, en heb je dus gewoon een tweesterren ervaring bijna voor noppes… ook voor iedereen die dus een keer wil kennismaken met de culinaire kunsten van een tweesterrenchef, zit je van maandag tot en met vrijdag dus goed bij Bord’Eau.

Alvast een tipje van de sluier van een van de gerechten die je zomaar op je lunchmenu tegen zou kunnen komen: het berkentoetje! Berk, en berkenwater (het afgetapte sap van de boom zelf), bestaat al jaren, maar is redelijk up- and coming aan het worden. Is schijnbaar erg goed voor je (pure winst dus!), maar op de manier hoe je in Bord’Eau ‘berk’ geserveerd krijgt is het bovenal erg lekker. Oftewel: een millefeuille met creme van berkenbladeren, geinfuseerd met getoast berkenhout, en een consommé van berkensap en azijn. Echt, daar kan geen boterham met pindakaas of nutella tegenop…

>>> Hotel de l’Europe heeft overigens nog veel meer te bieden. Hoofdstad Brasserie bijvoorbeeld. Met iedere maand een internationale gastchef die een portie komt ‘jammen’ in de keuken van Chef Alex Haupt!

Restaurant Bord’Eau

Nieuwe Doelenstraat 2-14

Restaurant Bord'Eau Amsterdam lunch pasta

Restaurant Bord'Eau Amsterdam lunch appel dessert

PS: Als je dan toch bij dit geweldige restaurant bent, en je hebt toevallig wat tijd over, overweeg dan ook eens om als ‘supplementje’ naar de kaastrolley te vragen. Nee correctie, maak daar maar de kaastrein van. En dan eentje waar je mond van openvalt. Enkel kazen van de crême de la crême onder de Nederlandse kaasboeren, en alleen al in laagtijdagen een kleine 48 stuks om uit te kunnen kiezen. Briljant!

PPS: De tweede feature van Bord’Eau waar je – ook tijdens de lunch – even je ogen voor moet openhouden, is ‘de boom’. Bij dit restaurant gaan standaard schaaltje friandises, maar gewoon een kunstwerk die met de seizoenen wisselt van chocolade, tuilles en nog meer. Als het goed is, is het bloesemseizoen inmiddels van start gegaan…

Restaurant Bord'Eau Amsterdam lunch kaas

Restaurant Bord'Eau Amsterdam lunch berk