Uitgelicht standaard

Breda. Bekend om haar Brabantse gezelligheid en bourgondische levensstijl. Dankzij mijn Brabantse roots weet ik maar al te goed hoe leuk deze stad is. Hoewel ik mijn hart inmiddels verloren heb aan Amsterdam, gaat het stiekem een beetje sneller kloppen dat er een 020-versie op komst is: Restaurant Breda!

Laat dit nou niet alleen komen door de verwijzing naar Brabant maar toch ook zeker door de chef’s die deze nieuwe zaak gaan openen. Namelijk Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Dit dynamische chef’s duo heeft de afgelopen jaren hun sporen ruimschoots verdiend bij Daalder en opende eerder dit jaar nog hun eigen succesnummer Guts & Glory. En nu is het tijd om naast Guts & Glory hun tweede restaurant Breda te openen, met partner Johanneke als derde musketier van het dream team.

Restaurant Breda team Amsterdam

Waar de naam voor staat? Simpel. Met Breda als gemene deler (uiteraard naast hun passie voor eten en drinken) was dit een typisch gevalletje 1+1=2. Het restaurant vindt zijn inspiratie in de internationale keuken, met als ambitie om uiteindelijk zelfs op sterrenniveau te gaan presteren. Dat klinkt veelbelovend. Ik kan in ieder geval niet wachten tot ze open gaan en we niet alleen kunnen genieten van lekker eten en goede wijnen maar vooral van een avond met een flinke dosis Brabantse gezelligheid!

Restaurant Breda

Singel 210

>>> Ben je ook benieuwd naar Guts & Glory? Lees dan hier wat wij er van vonden eerder dit jaar!