L'Invite restaurant Amsterdam

Hartje Jordaan aan een van de mooiste grachten van Amsterdam vind je restaurant L’invité Ja, inderdaad van dat horeca uitzendbureau en ook van dat coole pop-up restaurant op de Jan Schaefferbrug tijdens SAIL twee jaar geleden. Dat was wel een van de meest indrukwekkende pop-ups van de afgelopen jaren als je het mij vraagt.

Zo groots als dat toen was opgezet zo intiem is het restaurant aan de Bloemgracht. Eigenaar Sico is iedere avond zelf de gastheer en zorgt voor een warm onthaal. Maar hij is ook het brein achter de gerechten die geserveerd worden waarin je veel lokale en biologische producten terug ziet komen. Het leukste is het om de uitgebreide proeverij te nemen van maar liefst 7 gangen. Trust me, het zijn kleine gerechten dus helemaal niet te veel. Tijdens de proeverij krijg je een heel divers menu met gerechten zoals scheermesjes met zoet-zuur, op hooi gerookte makreel, kwartel met bloedworst en kruidnagel, damhert en een eigen variant op de crème brulée Heel afwisselend en als je hierbij het wijnarrangement neemt dan is je culinaire belevenis echt helemaal compleet.

Nu het terrasseizoen officieel geopend is kun je hier ook tijdens de lunch op vrijdag, zaterdag en zondag aan de gracht tafelen. Dit geldt uiteraard ook voor het diner. Laat die zwoele lente en zomeravonden nu maar komen!

L’invité

Bloemgracht 47

L'Invite restaurant Amsterdam

L'Invite restaurant Amsterdam