Moon restaurant uitzicht Amsterdam

We hadden het gisteren in onze Tip 10 toch over dineren met uitzicht? Say no more: de nieuwe sensatie van de stad biedt uitkomst. Het gonst al weken door de stad, dus ja, we hebben het nu natuurlijk over restaurant Moon, gevestigd in de bijna-nok van A’dam Toren. Een restaurantsensatie inclusief panorama-view zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Het restaurant draait namelijk rond. Dat was een paar jaar geleden misschien nog een beetje tacky, maar vergelijk het inmiddels maar met het Eurovisie Songfestival: je mag er openlijk voor uit komen dat je hier gewoon van geniet.

Maar goed, Moon dus. Even wat feiten op een rij voor we tot grote hoogte opstijgen.

Moon is onderdeel van A’dam, je-weet-wel, die zwarte toren waar voorheen de 400 medewerkers van Shell uitkeken op de stad (serieus, het zal je werkplek zijn geweest….). Shell heeft zijn biezen gepakt, en een paar slimme ondernemers hebben hun kans schoon gezien om dit bijzondere pand tot het nieuwe uitgaanscentrum van de stad te verheffen. Waar je heel binnenkort 8 dagen per week, 25 uur per dag (ja, goed gejat van de website) terecht kunt. Voor van alles. Want A’dam Toren biedt alles. Inclusief viewpoint over de stad waar het Empire State in New York jaloers op kan zijn. Want daar ontbreekt die culinaire en uitgaanshippigheid die ons te wachten staat simpelweg.

De gemeente had A’dam Toren bij het goedkeuren van alle plannen net zo goed direct tot apart stadsdeel mogen verheffen: deze toren heeft namelijk alles wat je hartje begeert: 2 clubs, een loft (voor de lucky few), en dus 3 restaurants waaronder Moon. And that’s just the beginning.

Moon staat onder leiding van Jaimie van Heije (ja, die leuke sneaker-loving chef uit Ouderkerk) en Tommy den Hartog (ook wel bekend als de man achter Johannes). En dat betekent dus twee jonge hippe mannen achter de pannen (de een wat vaker dan de ander; Jaimie is ‘de man op afstand’ zeg maar, als we het goed begrijpen). Op hippe gympies. In hippe jeans. En met een heerlijk jeugdige brigade om hen heen, in zowel de keuken als op de rest van de vloer.

Het menu bestaat uit een serie lichte gerechten, met een vleugje ‘Indo’-heritage van Jaimie (die bitterbal van rendang wil ik iedere week!), waarbij je als gast de keuze hebt uit 3 tot 8 gangen. Wij hebben er inmiddels vijf achter onze kiezen, en kunnen alleen maar luidkeels roepen: de volgende keer gaan we voor 8 mannen!

Restaurant Moon Amsterdam keuken

Maar goed, Moon dus. Je zult er maar zitten, op de 19e verdieping van dit waanzinnige pand. Dan krijg je naast de hemelse gerechten dit uitzicht (eens per uur) voor je kiezen…..

Wil je weten wat je te eten krijgt? Daar gaan we het nog een keer over hebben. Apart. We vinden namelijk dat Moon dat waard is. Voor nu lichten we een tipje van de sluier op met een kleine foto-impressie hieronder. Het is in ieder geval met recht: fine dining.

Wat we je daarnaast kunnen zeggen is dit: de bediening is er voortreffelijk, de entourage is er zeker naar, en ze koken alsof er twintig guardian angels over je tong pissen (en inderdaad, die beschermengeltjes vind je ook letterlijk terug in het dessert), dus ja, hier wil je gewoon een keer geweest zijn.

Ik verheug me erop om bij Moon (en natuurlijk bij MADAM en de rest van A’dam Toren) een keer die 8 dagen, 25 uur per dag door te brengen. Want ja, dat gaat hier lukken. En ja, hier wil je bij horen.

Ik heb het niet vaak in mijn leven, maar serieus: I’m blown away.

Jaimie en Tommy, wij komen binnenkort terug. En dan wil ik in plaats van 3 ‘360-rondjes van de zaak’ er minimaal 10. Want die acht gangen, daar staat onze naam op!

>>> Tja. Er zijn ect nog wel andere zaken met een ‘dinnerview to die for’. Check onze Tip 10 maar. Easy does it!

Restaurant Moon

Overhoeksplein 3

Restaurant Moon Amsterdam

Restaurant Moon Amsterdam

Restaurant Moon Amsterdam

Restaurant Moon Amsterdam

Restaurant Moon Amsterdam