Uitgelicht standaard
Ze zijn al even open, maar toch zeker het vermelden waard: Riva! Catch 52 mocht bij de officiële opening aanwezig zijn en heeft dus op dag één al mogen genieten van een fantastisch panorama uitzicht over de Amstel, onder het genot van een hapje en een glaasje. Deze nieuwe aanwinst voor de stad ligt aan de voet van de Rembrandtoren en zal dus ook rond lunch en borreltijd vol staan met krijtstreep pakken. De opzet is echter om een wat breder publiek aan te trekken. De locatie is een schot in roos, al zullen de bewoners van de flat direct achter het restaurant die mening niet met mij delen. Hen is immers het zicht op de Amstel geheel ontnomen, ze zitten voortaan op het balkon naar de achterkant van het restaurant te koekeloeren.
Eigenaren Milene Hoving (oa restaurant Amsterdam en Eye Bar-Restaurant) en Charles Hollenkamp zijn ook de drijvende kracht achter het verderop gelegen Dauphine, ook al sinds de opening een doorslaand succes. Toen duidelijk werd dat het drijvende gebouw op de Amstel een horeca bestemming zou krijgen, werden deze ondernemers gepolst of zij interesse zouden hebben om dit in te vullen. Weer een grote zaak erbij maar, zoals ze zelf zeggen, kunnen ze op deze manier wel hun eigen concurrentie bepalen, de twee restaurants zitten hemelsbreed immers nog geen 300 meter bij elkaar vandaan. Tevens richten ze zich min of meer op hetzelfde publiek, al is Dauphine dus wel erg op de zakenman- of vrouw ingesteld. 

Toen Dauphine opende en ik met mijn vrouw nog in de van Woustraat woonde, waren we lid van de sportschool die in hetzelfde pand huist als het restaurant. Nu is rennen op een loopband al niet echt ´mijn ding´ en was de weg naar de sportschool iedere keer een martelgang, de champagne slurpende dames en heren op het terras maakten het er niet echt makkelijker op om de zweetbandjes tevoorschijn te halen...

Het menu bij Riva is stijlvol en er is goed over nagedacht. Op de lunchkaart bijvoorbeeld baguette met kreeft en avocado en soft shell crab (wat een feest!) en op de avondkaart gerechten als lamsrack, sucade en een mooie curry met kabeljauw. De prijzen zijn redelijk en ook schenken ze prima wijnen. 
Je kunt dus met recht zeggen dat Amsterdam weer een topadres rijker is!

Café restaurant Riva
Amstelboulevard 1
020-7602030
www.caferestaurantriva.nl