Sterk Amsterdam gin tonic

I think I just died and went to heaven… again.

Want ja ja ja ja, inderdaad, ik geloof dat ik dit inmiddels al wel vaker heb gezegd. Maar dit keer moet je me geloven. Echt. Eerlijk. Ik ben namelijk echt even beetje onder de indruk. Ik ben eindelijk voor het eerst bij Sterk geweest, op de kruising van de De Clercqstraat en de Nassaukade. En als je een beetje gin- of misschien moeten we het wel gewoon drankliefhebber in zijn algemeenheid noemen, bent, dan is dit een winkel waar je eens in je leven sowieso geweest wilt zijn.

Ik fiets mijn hele Amsterdamse bestaan al langs deze avondwinkel annex candystore voor volwassenen, en had me al die tijd al een keer voorgenomen om hier eens een kijkje te nemen. Tot een paar jaar terug waren het vooral die champagneflessen in de etalage die het hem deden voor me. Want geef toe: hoe geniaal is het om midden in de nacht een keer te bedenken dat je een fles Bollinger of Dom Perignon wil opentrekken, en dat deze zaak – volgens mij zelfs gekoeld en wel – ook nog eens in deze wensen kan voorzien. Die champagne-modus is helaas tot op heden nog niet aan mij gegund (gevalletje van altijd zelf wel een flesje koud hebben staan), nee, het is uiteindelijk de gin geweest ‘that pulled the trigger’.

Of zoals het Parool het vorig jaar nog schreef: de gin-reputatie. Want met ruim 180 soorten gin op voorraad en bijbehorende tonic voor iedere gin, tja, dan ben je gewoon koning op dat gebied. Omdat ik de eer had een serieus G&T-pakket samen te stellen voor een verjaardag, zat er in mijn geval dus maar een ding op. Eindelijk een bezoekje brengen. En dat had ik jaren eerder moeten doen.

Dacht ik in eerste instantie zelf nog wel een keuze te maken aan al het lekkers dat hier in de schappen staat, inmiddels weet ik wel beter. De kennis van (drank)zaken van de medewerkers in deze zaak is namelijk zo de moeite waard dat ik je bij deze uitdaag om bij het binnenlopen van deze zaak de eerste de beste medewerker aan te spreken, te zeggen waar je voorkeur ligt, en je lot dan gewoon volledig in hun handen te leggen. Geloof me: het komt meer dan goed. Een verjaardagspakket en vier eigen flessen rijker liep ik in ieder geval fluitend de deur uit. Om de deur de rest van mijn Amsterdamse bestaan vooral heel erg plat te gaan blijven lopen.

Wat een sterk verhaal zeg, deze winkel.

Sterk Amsterdam

De Clerqstraat 1

Sterk Amsterdam gin tonic

Sterk Amsterdam gin tonic