Uitgelicht standaard

Ergens begin augustus 2012 …

M: Hé Cas, sorry dat ik je stoor op je vakantie, maar ik heb nu iets leuks!
C: Oh ja? Ik leg m’n gravad lax even opzij. Vertel!
M: Nou, ik las op de website van Vogue iets over pop-up restaurants.
C: Oooooh, je bedoelt zeker Lovefood van …
M: Neeeeh, die niet. Al werd die wel genoemd. Overigens moeten we daar wel een keertje langs. Hij heeft een Bloody Mary Bar. Need I say more??
C: Eh nee, hoeft niet. Gaan we wel heen.

M:
Maar in ieder geval, pop-ups dus. Na de foodtruck is dit het nu helemaal hier. Werd tijd zou je zeggen. Kennelijk doen foodtrends uit de US er tegenwoordig zo’n 4 jaar over voordat ze eindelijk de lage landen bereiken.
C: Ja, ik weet het. Al heb ik het idee dat het in de toekomst steeds sneller zal gaan. Neem bijvoorbeeld het Urban Farming, je eigen moestuin in de stad. Neem je over een jaar een foto vanuit een luchtballon die boven de stad zweeft, zal je op menig dakterras of balkonnetje een keur aan zelf verbouwde groenten en kruiden zien. Momenteel super populair in o.a. New York.
M: Maar zo nieuw is dat toch niet? Ik heb ook frambozen in m’n tuin. Ben dus al jaren urban aan het farmen dus J Maar anyhow, ik las dus dat ook Supperclub aan pop-ups doet. En het goede nieuws? Er zijn dus drie plekken. Heb ze dus maar gereserveerd. Ga je mee?
C: Yes!!

25 augustus, 16.30 uur…

M: Hé Cas, de pop-up is om 18.00 uur – zie ik jullie daar? Ik heb twee lekkere wijntjes bij me. Het is namelijk B-Y-O-B (bring your own bottle)
C: Ja, we zien elkaar daar. Ik heb trouwens de mail met info gelezen, het is ergens op 2 hoog op de Nassaukade. Heeft de Supperclub daar één of andere überhippe dependance waar ik niets vanaf weet? Als dat zo is, word ik echt oud!
M: Euhh, nou… daar moest ik je ook nog even over hebben. Ik heb nog even de Facebookpagina erbij gepakt en denk dat ik weer ‘ns iets te snel heb gelezen. Had ik vroeger ook al last van. Bij begrijpend lezen 🙂
C: We gaan ballonnen vouwen met gehandicapte kinderen uit Peru?
M: Nee, zo erg is het nou ook weer niet. Hier, check Facebook maar. Dan snap je wat ik bedoel.
C: Ik zie dat je het verschil tussen THE Supperclub en A Supper Club even niet scherp had?
M: Jajaja, zoiets dus. En zeg nou zelf, wat is nu een spatie?!
C: ……
M: Maar look on the bright side: hoe authentiek kun je het hebben. Nu kun je in ieder geval wel zeggen dat we erbij waren…

Na afloop, dat wil zeggen 25 augustus rond middernacht
C: Nou, dat was nog eens een ervaring! (gaaaap)
M: Oh, jullie zijn inmiddels ook thuis? Sorry hoor, dat ik nog voor het hoofdgerecht weg ging. Maar moest echt m’n hond uitlaten. Was het nog lekker?

C:
Ja, lekker was het zeker. Maar eerst even voor de lezers wat meer info: Het concept is als volgt: Mensen geven zichzelf op als ‘host for the night’ en spelen dus één avond restaurantje. Je betaalt als gast 25,00 euro de neus en neemt zelf je flesje mee. In ons geval ging het om 8 personen die zich hadden ingeschreven, het maximale voor deze ‘supper club avond’. Er was veel aan de details gedacht: een leuke menukaart, grappige amuse, lekker brood met goeie dips, prima welkomstcocktail etc. Dit beloofde een mooie avond te worden!
Enig minpunt: de voorbereiding was niet zo goed doordacht door de, overigens uiterst vriendelijke, hosts uit respectievelijk Australië en Italië. Het ontvangst was om 18.00 uur en om 22.30 uur werd het hoofdgerecht uitgeserveerd. Het betrof een Italiaans diner dus er waren tussen ontvangst en hoofdgerecht voldoende kleine hapjes en dergelijke aanwezig, maar ook wij hebben na het hoofdgerecht afscheid moeten nemen, aangezien het een zondagavond betrof en de wekker de volgende ochtend weer akelig vroeg af zou gaan. We waren niet de enige, toen we opstonden zagen twee andere gasten ook hun kans schoon om in de jas te schieten en de benen te nemen. Enigszins ongemakkelijk want bij het dessert was ineens 75% van de gasten vertrokken…

Conclusie:
Erg leuk idee. Zeker wel voor herhaling vatbaar, misschien wel een keer als host! Maar het is wél handig als er enige regie is op de avond zelf zodat je niet rond middernacht met slaperige ogen tegen je Dame Blanche zit te koekeloeren.
M: Tja. Dan zit er nog maar een ding op. Binnenkort maar weer eens een bezoekje aan de echte Supperclub?

facebook.com/edibletrails