Uitgelicht standaard

Misschien wel ten onrechte, maar het zijn vaak de zaken waar ik heel blij van word, waar ik weinig over te zeggen heb. Zo ook in dit geval bij restaurant Red. Ik at er afgelopen vrijdag voor het eerst, weer zo’n restaurant dat denk ik al 3 jaar op m’n lijst staat maar op de een of andere manier kwam het er nooit van. Tot nu dus.

De locatie in de stad is ideaal voor een avondzaak, een hoekpand met uitzicht op de Keizersgracht. Misschien wat minder aanloop dan in een drukke straat maar dit restaurant heeft daar geen last van, enige tijd van tevoren reserveren is zelfs een must. Ik vind het overigens wel een restaurant bij uitstek voor in het najaar, dan zit je daar naar mijn mening nog lekkerder dan dat de mussen van het dak vallen, zo ver ik weet hebben ze ook geen terras.

fries-red-restaurant_4

De formule is er een naar m’n hart, eenvoud. Kreeft of tournedos, of een combinatie, surf and turf dus. Verder betaal je apart voor water en friet, respectievelijk 1,50 en 2,50 en dat wordt desgewenst gratis aangevuld. Dan nog een prima aangemaakte sla en klaar ben je! We drinken er een lekkere Shiraz bij. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, hoe eenvoudiger het concept, hoe meer ik ervan houd!

Het vlees was boterzacht en de bearnaisesaus die erbij kwam lekker zuur en niet te dik. De frieten prima, niks bijzonders, en de mayo gelukkig zelfgemaakt. Ook de kreeft was precies goed en voldoende. Voorgerechten zijn er niet, bij het dessert is een beperkte keuze. We kiezen wat dessertwijntjes, een kaasplankje en een tarte au citron. Prima allemaal, niks bijzonders.

 

restaurant-red-amsterdam restaurant-red-amsterdam1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De prijzen zijn zeer schappelijk dus het is typisch zo’n restaurant waar je spontaan op vrijdag een hapje gaat eten na een drukke week, zonder meteen door je maandsalaris heen te zijn. Houd er dan wel rekening mee dat je pas laat in de avond kan aanschuiven, zoals gezegd zitten ze vaak vol…

 

Restaurant Red
Keizersgracht 594
www.restaurantred.nl