Sushilee Zuidas Amsterdam sushi

De Zuidas wordt steeds levendiger. Nu de economie al weer een tijdje in de lift zit, wordt er weer driftig gebouwd en schieten de nieuwe kantoor- en woontorens als paddenstoelen uit de grond. Met de komst van deze extra bewoners en bedrijven groeit ook de behoefte naar winkels, restaurants en bars in dit gebied. Nog even en de Zuidas voorziet in zo’n beetje alle behoeftes.

Een van de nieuwkomers op het gebied van de horeca is Aziatisch restaurant Sushilee. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier onder andere hele lekkere sushi krijgen. Maar er is meer! Op de kaart vind je ook ramen soep bowls, salades, bavette of yakitori spiesjes en verschillende rice bowls. Voor ieder wat wils dus.

Wij lunchten met een lekkere sushiset gevolgd door de rice bowl met Japanse Wagyu BiBimBap. De sympathieke eigenaresse Lauren legt uit dat BiBimBap een Koreaans gerecht is en dat het staat voor een rijstgerecht dat je moet mixen. Leuk weetje. We krijgen een goed gevulde kom met rijst, gehakt Waguy en black angus vlees, een gepocheerd ei, shiitake, courgette en worstel. Dit geheel wordt dus gemixt en naar gelang je smaak met een afgeleide van sambal op smaak gebracht. Heel erg lekker en altijd leuk om weer eens wat nieuws te leren over andere keukens.

Sushilee Zuidas Amsterdam sushi

De gemiddelde Zuidasser heeft natuurlijk niet altijd tijd voor een uitgebreide lunch buiten de deur dus Sushilee biedt ook voor de harde (over)werkers uitkomst en bezorgd de gerechten gewoon tot aan kantoor of je appartement. Easy does it!

>>>Is de Zuidas niet binnen bereik? Dan hebben we nog meer dan voldoende andere tips voor een ander Aziatisch adresje in de stad. Check hier onze tip 10 met Aziatische restaurants of de tip 10 sushi.

Sushilee

George Gershwinlaan 534 Unit 2 Mahler 1000

Sushilee Zuidas Amsterdam sushi