Uitgelicht standaard

De een neemt teveel hooi op z’n vorkje, de ander teveel vis. In het geval van Ron Blaauw was dat klaarblijkelijk het tweede geval. Want, zo werd er onlangs aangekondigd: Ron’s Vis van de Dag is niet meer. Het restaurant in Oudekerk aan de Amstel dat voorheen Ron’s sterrenkindje huisveste, en sinds vorig jaar – na de verhuizing van Ron naar Amsterdam – werd omgetoverd tot een ultiem visrestaurant in brasseriaanse stijl, is door de meesterchef van de hand gedaan. Aan zijn sous-chef, Jamie van Heije, en dus de zaak blijft nog wel een beetje ‘in de familie’.

Wij zijn benieuwd. Maar vinden het ook wel een beetje jammer. Want Ron’s Vis van de Dag was gewoon goed en was een betaalbare optie als je wel van zijn lekkere eten wilde genieten, maar niet in het minimaal vijf eurotekentjes duurdere en iets minder gezellig ogende restaurant in Zuid wilt eten. Versbakken eigenaar Jamie heeft al laten weten vooral wel in dezelfde sfeer door te willen. En dat hopen we dan maar. Want dan gaan we nog wel eens terug. En tot die tijd dromen we nog even een keertje over de heerlijke visjes van Ron. Want een vissie bakken, daar kon ‘ie wel.

Restaurant Jamie van Heije
Kerkstraat 56
T. 020 4965848