Uitgelicht standaard

IMG_1445 Soms kan een zaak gewoon een succesnummer zijn. En ik denk dat we dat met recht over Cafe Vrijdag mogen zeggen. Want hoe blij en gelukkig worden we wanneer we deze zaak binnenlopen? En hoeveel mensen worden momenteel net zo blij en gelukkig hiervan? Aan het fietsenkerkhof voor de deur te zien, heel veel. En dan ben je een succesnummer wat mij betreft.

En dus doe zelf ik wat ik normaal gesproken niet doe. Ik ga naar Vrijdag, en blijft zelfs terugkomen. Voor een wijntje met vrienden, omdat de wijn zo lekker is (Verdejo!) in de enige, echte Vrijdag-glazen. Of voor een lunch met een vriendin (met wederom een wijntje), en dan dus genieten van een van de heerlijke salades op het terras. Of om te borrelen (komt wederom die wijn om de hoek zetten) en vervolgens je tanden in de menukaart te zetten. Een teleurstellende downside in dit geval: de mosselen waren op. Kennelijk een even groot succesnummer als de zaak zelf. Gelukkig waren de alternatieven, inclusief botermalse artichok vast minimaal zo lekker.

IMG_1444

Dus mensen, het is goed toeven in de Rivierenbuurt, op het randje van de Amstel. Voor elke dag van de week geldt wat mij betreft: Thank God it’s Vrijdag! Zelfs op dinsdag.

Cafe Vrijdag

Amsteldijk 137