Breakfast Club Haarlemmerplein

In Amsterdam ontbijten we steeds vaker buiten de deur. Voor de een is dit een snel kopje koffie met een croissant to go, voor de ander yoghurt met granola en vers fruit en weer een ander gaat voor het stevige ontbijt met eieren of stapels pannenkoeken. Niets is toch lekkerder dan je dag beginnen met een goed ontbijt en op je gemak opstarten. Heerlijk relaxed met een krantje erbij of met de digitale versie op je laptop of gewoon om bij te komen van een zware avond. Sinds een paar weken hebben we er een nieuwe spot bij waar we  de hele dag uitgebreid kunnen ontbijten want The Breakfast Club, bekend van het Bellamyplein, heeft vestiging nummer 2 geopend aan het Haarlemmerplein!

Het mooie hoekpand waar voorheen een bruine kroeg zat met een ietwat Jordanese clientèle, is helemaal verbouwd en is nu een moderne frisse zaak geworden. Het terras ligt in de ochtend heerlijk in de zon dus de perfecte plek om een uitgebreid te gaan ontbijten tijdens deze zonnige dagen. De kaart biedt voor ieder wat wils dus van spelt muesli of een Hollands broodje,  tot een uitgebreid English breakfast compleet met eieren, spek, worstjes, bonen in tomatensaus, you name it! Oh ja, en uiteraard pannenkoeken want die mogen vandaag de dag niet meer ontbreken in een echte ontbijtzaak.

Breakfast Club Haarlemmerplein

We hebben echt heerlijk op het zonnige terras gezeten met een verse smoothie, koffietje, gepocheerde eieren en pannenkoeken. Yummm. Een perfect begin van een heerlijk lang weekend. En ook leuk: in tegenstelling tot wat je verwacht bij de naam van deze zaak kun je hier naast de hele dag ontbijten en lunchen ook uitgebreid dineren of gewoon een drankje gaan drinken want ze zijn de hele avond geopend!

The Breakfast Club
Haarlemmerplein 31

>>> Wil je weten waar je nog meer een lekker ontbijtje buiten de deur kan scoren? Check onze Tip 10 – Ontbijten!