De horeca in Oost is hartstikke booming, het kon gewoon niet op het afgelopen jaar. In alle jaren dat  ik nu in Amsterdam woon ben ik nog nooit zo vaak in Oost geweest als in 2016. Met maar liefst 3 bezoeken spande Jacobsz toch wel de kroon maar er was nog meer moois. Veel meer, moet ik eigenlijk zeggen. Denk Thirty5ive, Wilde Zwijnen, Louie Louie, Restaurant C en The Champagne Club. Het sluitstuk van het jaar: The Lobby, aan de Fizeaustraat.

Ook deze zaak is de fietstocht vanuit de Jordaan meer dan de moeite waard. Net als de rest van Amsterdam was ik al fan van de The Lobby aan de Nes, maar deze tweede zaak doet er zeker niet voor onder. Het restaurant is mooi ruim opgezet, en warm en sfeervol ingericht met veel hout, glas en staal. En niet te vergeten de stijlvolle Gubi stoelen. Love it! Als The Lobby Fizeaustraat iets doet, dan is het wel uitnodigen om een avond uitgebreid te tafelen.

The Lobby Fizeaustraat Amsterdam restaurant

Het concept is verder hetzelfde als bij de eerste zaak aan de Nes waarbij je voor het diner kunt kiezen uit een 3, 4 of 5-gangen menu. De kaart wisselt regelmatig maar ik heb geluk want momenteel staat hij vol met gerechten waar ik persoonlijk erg blij van wordt. We starten met de kwartel en de ceviche wat een meer dan plezierig begin blijkt te zijn.

De gerechten die daarna volgen zoals het buikspek met softshell crab en de Barbarie eend zijn eigenlijk ook allemaal waanzinnig lekker. Maar een mooi diner is voor mij niet compleet als de wijn niet klopt. Sommelier Midas van der Meiden weet de juiste snaar te raken en zorgt voor hele mooie begeleidende wijnen. Deze somm doet dus goede zaken. Naar verluid zouden de wijnen vergelijkbaar moeten zijn met het andere restaurant maar ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat het hier dit keer beter lijkt te zijn. Misschien net een andere keuze, misschien is het het gezelschap, misschien komt het omdat het zo’n avond is waarop niets tegen lijkt te zitten. Maar hoe dan ook: voor mij was het een mooie afsluiter van een culinair 2016; dat het voor anderen maar een mooi begin van 2017 mag zijn.

>>> Lees hier wat Casper vond van ‘die andere Lobby’, vlak na opening!

The Lobby Fizeaustraat

Fizeaustraat 2

PS. Uiteraard is The Lobby Fizeaustraat ook een uitstekende plek voor een uitgebreid ontbijt of een fijne lunch!

The Lobby Fizeaustraat Amsterdam restaurant

The Lobby Fizeaustraat Amsterdam restaurant

The Lobby Fizeaustraat Amsterdam restaurant