Uitgelicht standaard

Sinds eind maart is The Seafood Bar aan het Spui geopend, en nieuwsgierig als we zijn staan we vaak vooraan als een nieuwe zaak wordt geopend. Maar eerlijk is eerlijk, soms is het ook goed om de horecaondernemer wat tijd te gunnen om goed op te kunnen starten. Inmiddels zijn ze bijna vier maanden open en dus werd het tijd om een kijkje te gaan nemen.

Met een vakantie naar Zuid-Europa in het voorruitzicht wilden we een beetje extra in de vakantiestemming komen en wat is er dan leuker dan fantaseren en plannen maken over wat je gaat doen tijdens je volgende vakantie. De voorpret is wat mij betreft het halve werk. Dus wat doen je dan? Juist: jezelf verwennen met heerlijke zomerse fruits de mer of een lekker visje met een goed glas wijn. En dan zit je bij The Seafood Bar aan het juiste adres. Bij binnenkomst zie je meteen de grote bar met glazen vitrine waar alle schelp-en schaaldieren gepresenteerd worden en waar de enorme étagères worden bereid. Denk aan oesters, krabben, kreeft, kokkels, venusschelpen, gamba’s en nog veel meer. Het ziet er prachtig uit. De restaurants in Zuid-Frankrijk kunnen hier nog wel een puntje aan zuigen want de keuze is groot en de presentatie van de étagères top. Je wordt er bijna hebberig van.

IMAG0493

Deze vestiging van The Seafood Bar is een serieuze uitbreiding op de eerste zaak aan de Van Baerlestraat want aan het Spui zijn maar liefst 180 zitplaatsen. Een stuk groter dan ik eigenlijk had verwacht, maar nog groter was mijn verbazing dat de zaak op een woensdagavond gewoon helemaal vol zat! Dus om teleurstellingen te voorkomen, reserveer op tijd je tafeltje of neem plaats aan de mooie bar. Want ook daar kun je met een klein gezelschap prima eten en borrelen.

IMG-20150708-WA0009We starten onze avond met een aantal heerlijke oesters. Je kunt tegenwoordig op heel veel plaatsen in Amsterdam oesters eten maar je proeft zeker verschil in kwaliteit. Deze zijn heerlijk dus een prima begin. Daarna nemen we de coquilles met een heerlijke nouilly prat saus en pijlstaartinktvis. De coquilles zijn perfect gebakken en de saus erg lekker. Als hoofdgerecht gaan we voor de slibtongetjes – al sinds  mijn kinderjaren mijn lievelingsvis – en de hele zeebaars. Beide zijn erg goed klaargemaakt en je proeft dat de vis van goede kwaliteit is. En ook niet onbelangrijk: je krijgt er goede frietjes met fris-zure mayonaise bij, nog zo’n favorietje! De salade krijgt eigenlijk het enige puntje van kritiek van de avond want daar zat te veel dressing op, maar dat zien we maar door de vingers.

De bediening is erg vriendelijke en attent. Ze zijn nu een maand of vier open en je merkt dat ze goed op elkaar zijn ingespeeld en de drukke avond onder controle hebben. Het publiek op deze avond is een mooie mix van locals en toeristen, dus geen uberhippe toestanden maar er heerst een relaxte gezellige sfeer. Onze Brabantse vrienden van The Seafood Bar zijn een paar jaar geleden naar Amsterdam gekomen om de Amsterdammers aan echt goede vis te helpen. Wat mij betreft is deze missie driedubbel geslaagd. Als je van seafood houdt is dit je place to be!

PS: Ze serveren waar ze goed in zijn en dat is vis, schaal- en schelpdieren. Er is geen vlees of vegetarisch gerecht te bekennen op de kaart.

The Seafood Bar
Spui 15

IMG-20150708-WA0001Seafoodbar_BAR7156