Leuk hoor, lekker eten. Maar een beetje zelf-respecterende horecazaak heeft natuurlijk ook een ‘signature drink’. Hoog tijd om ‘tot op de bodem’ voor jou uit te zoeken wat, waar en door wie geschonken wordt. Welkom bij Gin & Topics – omdat het perfecte drankje de tongen losmaakt. Op ieder moment van de dag.

Ingrediënten: Bulleit Bourbon, appel, honing, gember, munt, limoen. Oh ja, en een flinke dosis liefde…

The Stinson cocktail Bar Carter Amsterdam

Moeders, houdt uw dochters binnen! Want: the one & only Barney Stinson is in town. Onze favoriete bartender van Carter Bar & Kitchen heeft na een avondje barhangen van ondergetekende de legendarische womanizer uit de hitserie ‘How I met your mother’ weten te vatten in een serieuze cocktail. Wij hadden de eer om hem te mogen proeven, en drie maal raden: it was legen…wait for it…dary!!

De Barney zou Barney niet zijn als ‘ie niet gemaakt is met whisky (shaken, not stirred). Een bourbon om precies te zijn. Afgetopt en opgeschud met precies dat vleugje zuur en beetje zoet om ‘The Stinson’ tot de perfecte verovering van de avond te maken. Of is het nou andersom??

To drink on which occasion? The Stinson is de perfect match om lekker in de ontspan-modus komen na een zware werkdag. Maar ook een prima kompaan als je op een zomerse dag juist op zoek bent naar dat frisse drankje met een goede bite. Vanwege de bourbon in de cocktail zou je misschien denken dat we hier te maken hebben met een typische gentleman’s drink, maar geloof ons: ‘een beetje Robin’ draait haar hand niet voor deze Barney om.

Haaaaaaaaaave you met Leon? Dat is namelijk de bedenker van deze fabuleuze cocktail.

Carter Bar Kitchen Amsterdam Leon Tolhuis

Leon is al zo’n jaar of dertien werkzaam achter en rondom de bar. Legde voorheen al bij verschillende zaken zijn ziel en zaligheid in het maken van het beste sapje, de perfecte GT of het ultieme kopje koffie, maar is sinds driekwart jaar ons baken bij Carter Bar & Kitchen in Amsterdam Zuid. Combineer dat feit met een heerlijk  (middag- en avond-) zonnig terras, en een prima bar om aan te hangen, en voor je het weet is het je nieuwe clubhuis. Mede mogelijk gemaakt dankzij Leon.

Waar Leon je verder dan zo al mee verrast? Naast een hele dikke vette knipoog en zijn cocktailkennis en -kunde, lopen wij vooral warm voor zijn gastheerschap. Het lijkt wel alsof het willen zorgen voor mensen gewoon één groot natuurlijk gegeven is voor hem. Noem het voor het gemak maar een levensovertuiging. Oh ja, en zijn analytisch vermogen als barman: hij had onze voorkeuren in ieder geval binnen no-time in de gaten. En dat is best een kunst.

•Altijd achter de bar: uiteraard de juiste cocktailuitzet. Maar wij vinden het vervolgantwoord op wat Leon onmisbaar vindt stiekem nog veel leuker: leuke gasten aan de bar, en goeie muziek om het juiste ritme te vinden. Om te shaken, that is. Kijk, die hadden we nog niet gehoord!

•Secret ingredient: Leon zelf maak je gelukkig (of hij jou??) met – heel simpel – een goede selectie drank (alleen maar de juiste kwaliteit), siropen en wat fruit. Meer heeft hij namelijk niet nodig om lekker te kunnen freestylen.

•Shaken or stirred: dat hangt ervan af. Pure dranken stirren. Is er veel siroop in het spel, dan uit de shaker.

Leon, het mag gezegd worden: you shook things up a bit, spiced up our lives door deze close encounter met The Stinson, en wij zijn nu vooral nieuwsgierig wanneer ‘The Teddy Westside’ op de kaart komt. Oh, en ’The Mary Elders’ natuurlijk 😉

Oh ja, voor iedereen die echt totaal géén idee heeft wie Barney Stinson is, en wat hem überhaupt zo legendarisch maakt: sluit jezelf op, zet Netflix aan en maak je op voor een serieuze recordpoging bingewatching. ‘How I met your mother’ is een serie die je gezien wilt hebben.

>>> Meer weten over dit clubhuis in Zuid? Dat kan! Wij komen er namelijk wel vaker. En schreven er dus ook al over.

Weet jij een ‘signature drink’ die ook in de spotlights moet? Of vooral die leuke barman/-vrouw? Mail ons: info@catch52.nl, of of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Via Instagram mag natuurlijk ook @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij dag én nacht bereikbaar!