Het Parool kwam deze week met een lijstje met ‘de lekkerste tosti’s van Amsterdam’. Aangezien wij ook wel wat tosti’s door onze handen en vooral tussen onze tanden hebben laten gaan, zijn we zo vrij om het lijstje aan te vullen met drie adressen die ontbraken. You’re welcome!

Weesper

Bij onze strooptocht naar geweldige ‘lunch specials’ liepen we laatst tegen de tosti van Weesper aan. Een exemplaar, rijkelijk gevuld buikspek en hoisin-saus. Dit is een tosti die je in al zijn eenvoud voorlopig nog wel even bijblijft. Die smaak van het buikspek in combinatie met de gesmolten kaas is niet eens meer een guilty pleasure te noemen, maar gewoon één groot plezier voor lekkerbekkende vleesliefhebbers. Het leven kan soms zo simpel zijn…

Weesperzijde 147

De Kersentuin

Voor iedereen die van ‘pure indulgence’ houdt. Misschien is dit namelijk wel een van de meest luxe tosti’s van Amsterdam. Marianne ‘died and went to haven’ bij het proeven van deze over-the-top versie van de tosti. Met foie gras (ja, we weten het, maar het is zo lekker…), afgemaakt met wat Madeira my dear, zoetzure bietjes (frisse tegenhanger van de zalvige smaak van de foie) en hazelnoot. Een signature dish van de dit restaurant dat wat ons betreft de zaak nooit meer mag verlaten.

Dijselhofplantsoen 7

De Kat in de Wijngaert

Men neme twee witte boterhammen, smeert deze aan de buitenkant royaal in de roomboter, belegt de bammetjes aan de binnenkant en grillt dit tot een verrukkelijk geheel. Zoals de klassieke tosti bedoeld is. Puur comfortfood, krakend van de eerste tot de laatste hap, met zo’n smeuige binnenkant en kaas die er voorzichtig tussen uit loopt. Om het geheel af te maken: De Kat in de Wijngaert doet verder al jaren waar het goed in is. Een gezellige bruine kroeg zijn. Zonder hipperig gedoe. Wij hopen dat ze er nog jaren blijven zitten.

Lindengracht 160

>>> De lijst met tostiplekken van het Parool vind je hier!