Als je brak of lui thuis of overwerkend op kantoor lekker en gezond wilt eten zonder dat je de deur uit hoeft, dan is dat langzamerhand gewoon gemeengoed in 020.  En hoe fijn is de luxe variant onder de thuisbezorgd-diensten!Niet alleen omdat de lieve bezorgmensen achter deze service voor de verandering je eens niet asociaal omver scooters, maar vooral vanwege het eet-aanbod. Want een pizza, babi pangang of desgewenst een shoarma-schaal kan misschien zo heel af en toe best lekker zijn, maar het contrast met het niveau dat we inmiddels voor ontbijt, brunch, lunch, tussendoortje, borrel of diner gewend zijn voorgeschoteld te krijgen, is wel wat groot. Maar nu niet meer dus. Onder meer dankzij TringTring! En het enige dat je hoeft te doen is een app te downloaden.

Catch52 - TringTring (maaltijd)

TringTring is namelijk een bezorgservice in Amsterdam, die het eten (lunch, diner, maar ook drankjes) van lokale ondernemers op de fiets bij je bezorgd.  Verbeeldings-technisch laten ze zich misschien wel het best omschrijven als een Uber-Pop onder de bezorgdiensten. Bij TringTring wordt je bestelling bij je afgeleverd door fietsende ‘Tringers’, dames en heren die stand-by staan om een bestelling rond te rijden, net als bij die sympathieke taxiservice. In een fietsende studentenstad als Amsterdam eigenlijk gewoon een inkoppertje als je voor je bezorgdienst een businessmodel moet bedenken. Noem het maar ‘volledig van dit AirbBnB’-tijdperk.

En het enige wat je als hongerige cq. dorstige consument moet doen om je natje of je droogje bezorgd te krijgen, is de app downloaden, een keuze te maken uit het aanbod van de verschillende lokale ondernemers, en op bestellen drukken. En die keuze is reuze trouwens: van traiteurs, salad-bars, lunchzaken, wijnhandels en zelfs een enkele supermarkt. Denk Cold Pressed Juicery, Instock, SLA, Sir Hummus, Peperwortel, Bilder & DeClerq of zelfs Landmarkt. Eat your heart out Albert, want wat je van lokaal haalt, dat is pas lekker!

TringTring Amsterdam bezorgen

Maar ook voor je drankje kun je dus terecht bij TringTring. Zo heeft Vleck Wijnen een leuke selectie op de kaart staan, en hebben ze ook – en die vind ik misschien wel het meest geniale – Sterk, op de hoek van de Kinkerstraat, weten te strikken. Zo kun je dus voor een luttele E. 89,- je fles Bollinger-champagne (zo lekker…) voortaan gewoon thuis laten bezorgen. En via de app kun je ook nog eens exact volgen waar je Tringer zich bevindt en dus een inschatting maken hoe lang het ongeveer duurt voordat je fles Bolli voor de deur staat. Ge-ni-aal!

Nu ben ik zelf groot fan van traiteurs, want soms wil je wel gewoon lekker en voedzaam eten, maar heb je zelf geen zin om lang achter de potten en de pannen te staan. Bij mij komt dat vooral voor op zondag en op zon-dagen. Dus het feit dat the best of both world, namelijk bezorgen en traiteuren, nu in een app gecombineerd zijn, kan ik alleen maar toejuichen. Vanwege de zomerse dag kozen wij voor een Italiaanse maaltijd van de traiteur Uliveto. Denk Catch52 - TringTring - bezorgserviceeen klassieke caprese, wat frittata en gegrilde groente, en een lekker pasta’tje. Stipt op tijd bezorgd, en zo dus binnen een mum van tijd op tafel. Zonder de deur uit te zijn geweest, binnen de beloofde 60 minuten. Ideaal voor al ‘ons drukbezette mensen’ in deze stad. En nog gezond ook. En staat jouw favoriete adres er nu niet tussen op de menukaart? Dan geef je ze gewoon een belletje (what’s in a name) via de app. Een personal shopper gaat dan gewoon alsnog even voor je langs. Easy does it!

Zoals je begrijpt staat de app inmiddels in mijn favorietenlijstje, laat ik van nu af aan ook mijn favoriete Bilder & De Clerq-aankopen gewoon bezorgen, en is het afwachten tot inderdaad die fles Bollinger binnenkort bij mij voor de deur staat. Immers, alles moet je een keer geprobeerd hebben in je leven. Downloaden dus die app en TringTring-ze, zou ik zeggen!

TringTring

PS: Oh ja, en niet onbelangrijk om te vermelden: na het downloaden van de app wordt je eten de eerste 48 uur ook nog eens gratis bij je bezorgd. Ook best lekker!