De herfst heeft zijn intrede gedaan en dat betekent dat we weer veel knus binnen gaan zitten. De tijd van de rode wijn bij de openhaard en comfortfood is aangebroken. Maar dat is niet het enige, dit is ook de periode dat we weer heerlijk aan de truffel kunnen. En boy o boy do I love truffel! Deze paddenstoel is eindeloos te combineren maar een van mijn favoriete combinaties is met risotto en bij verse pasta. Zooo lekker! Bijkomend voordeel is dat deze truffelgerechten ook meteen wat betaalbaarder zijn. Restaurant 5&33 is een van die restaurants die daar heel goed op inspeelt.

truffel tuesday
Net als vorig jaar hebben ze hier tot het einde van het jaar de focus op truffelgerechten. Met zelfs iedere dinsdag Truffle Tuesday om de truffelgerechten nog toegankelijker te maken voor ieders portemonnee. Op deze avond krijg je bij deze heerlijke taglioni al tartufo een mooi glas prosecco van het huis. Op deze manier is truffel eten binnen bereik van ieders budget. Uiteraard staat deze heerlijke tagliolini ook alle andere dagen op de kaart. De aanleiding om dit keer bij 5&33 te gaan eten was deze goddelijke pasta maar laten we niet vergeten wat er nog meer voor fijne gerechten op de kaart staan. Meestal neem ik hier hun signature dish de burrata maar dit keer maken we ons diner compleet met een plankje met fijngesneden Italiaanse vleeswaren en kaasjes. Dit zijn wel echt de betere plankjes hoor. Glas Chianti erbij en je bent helemaal voldaan.

5&33
Martelaarsgracht 5

truffel tuesday