Ik krijg met regelmaat een appje van de een of de ander of ik nog een leuke tip heb voor een leuk restaurant, een leuke kroeg of een andere gelegenheid waar men met partner, ouders, vriend of vriendin die middag of avond heen moet. En ja, ook voor mij geldt dat ik dan altijd even moet graven, maar op basis van een paar standaardvragen (stadsdeel, occasion en budget) kom ik meestal wel een eind. En om eerlijk te zijn, zijn dit de leukste vragen om te krijgen. Aan de oorsprong staan van mond-tot-mond reclame en daarbij ook nog mensen op het juiste spoor zetten is nou eenmaal menselijk leuk.

Mijn voornemen voor 2017? Deze adviezen dan ook gewoon maar eens wereldkundig maken. Tenminste, als de middag of avond uiteindelijk positief heeft uitgepakt. Dus vandaag in de categorie ‘u vraagt, wij draaien’: datenight aan het randje van De Pijp. Maar dan wel zo’n date waar je je wel een beetje van je beste kant wilt laten zien. Dus als we zo vrij mogen zijn om eens een voorstel te doen voor een driegangenmenu….?

Starter – Twenty third

Begin de avond goed, en wel bij het Okura. Want ja, het is misschien een Aziatisch georienteerde keten, maar dit hotel heeft ook voor Amsterdammers meer dan voldoende te bieden. Laat je ontvangen door de portier bij de entree, loop linea reacta door naar de liften (voor iedereen die er voor het eerst is: die zitten links van de entree…), en laat je meevoeren naar de 23e verdieping van dit prachtige hotel. Daar eenmaal aangekomen kun je of rechtsaf slaan (ook leuk, maar alleen als je wilt genieten van 10 gangen bij Ciel Blue) of linksaf slaan. En daar, bij die tweede optie, wacht je de bar. Zoek een plaatsje, bij voorkeur bij het raam en bestel een fabuleuze cocktail (champagne mag natuurlijk – aanrader in geval van indruk maken!), de hapjes vanuit de keuken van Ciel Blue zullen vanzelf volgen. En laat het sprookjesachtige uitzicht over Amsterdam verder even zijn werk doen.

Ciel Blue restaurant Amsterdam

Main course – Reuring

Op zoek naar een restaurant waar het altijd goed toeven is? Ga dan naar Reuring. Deze oude vertrouwde huist al jaren in De Pijp, en daarom noemen wij het gewoon een van die verborgen pareltjes die je met regelmaat weer van stal moet halen. Bij Reuring zit je namelijk altijd goed. De inrichting is simplistisch  en daarmee toegankelijk voor iedereen. Reuring is warm, gastvrij en zorgt ervoor dat je je vanaf het eerste moment thuis voelt. Zonder overbodig hippige opsmuk. Qua interieur dan. Want waar het qua inrichting gemoedelijk eenvoudig lijkt, geldt dat absoluut niet voor het eten. De gerechten die bij Reuring uit de keuken zijn niet alleen lekker, qua look & feel is het gewoon haute cuisine, maar dan tegen normale prijzen. Kortom: indruk maken zonder meteen failliet te gaan. Het maandelijks wisselende Chef’s Menu stelt nooit teleur, al zetten wij bij voorkeur onze tanden in de fabuleuze klassieker, de steak tartare. Do what you eat best, zeg maar…

Restaurant Reuring Amsterdam

After dinner – Gerard Douplein

Zin om na het eten de avond samen nog even goed af te toppen? Simpel: haast je dan na het tafelen gewoon naar het Gerard Douplein. Want daar hebben ze voor alles en iedereen wat wils. De wijnliefhebber neem je mee voor een bijzonder glas wijn mee naar De Wijnbar (hallo Bernardus!), de hippe Amsterdammer mee naar Bar Mash en de bruine kroegtijgers naar Het Paardje of de Groene Vlinder. Misschien niet de meest nieuwe plekken in de stad, maar altijd effectief. Of maak in de zomer een pitstop bij het IJscuypje: meer romantiek dan samen van een ijsje snoepen bestaat er eigenlijk niet.

De Wijnbar Amsterdam wijn

Al kun je natuurlijk ook gewoon op je fiets stappen en ergens anders nog even samen – op welke manier dan ook – nagenieten. Happy datenight people!

>>> Ook op zoek naar een locatie om jouw datenight tot een nog groter succes te maken? Dan hebben wij de ultieme Tip 10 voor candlelight dinner. Lieve mensen, doe er je voordeel mee!

Heb jij een prangende vraag of kunnen wij je helpen om jouw moment in Amsterdam tot een persoonlijk succes te maken? Laat het ons weten! Van datenight in een specifiek stadsdeel tot aan indruk maken op je (toekomstige) schoonmoeder: wij zijn van alle markten thuis. Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Tot horens!